2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

Németh Szilárd: Egyre több migráns torlódik fel a nyugat-balkáni útvonalon

Hír TV

2019. december 1., vasárnap 11:00

Egyre döbbenetesebb hírek érkeznek arról, hogyan próbálják az illegális bevándorlók kijátszani a magyar határőröket a déli határszakaszon, hogy bejussanak az országba - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

 

Németh Szilárd rámutatott, már nem csak a kerítésen átmászva érkeznek, hanem alagutat ásnak a kerítés alatt. Az államtitkár hozzátette, az új helyzetet meg kell tárgyalni a parlament bevándorlásellenes munkacsoportjában, amelyet hétfőre hívott össze. Németh Szilárd kiemelte: már százezer migráns torlódott fel a nyugat-balkáni útvonalon.

Ezért is nevezte fontosnak, hogy szeptemberben meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, hiszen - tette hozzá - ez ad megfelelő jogi alapot a határ védelmére.

Szintén lényeges - mondta Németh Szilárd -, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság kimondta: a tranzitzónában tartózkodás nem számít fogva tartásnak, "tehát mindaz, amit a bevándorláspárti ellenzék a gazdáik kérésére, akár a tranzitzónával, akár a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel kapcsolatban összehazudott", "teljes egészében összedőlt".

Európa és Magyarország biztonságának a Nyugat-Balkán a kulcsa

- jelentette ki kérdésre válaszolva a fideszes politikus, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, megemlítve, ezért is támogatja a kormány a térség államainak uniós és NATO-csatlakozását.

A Fidesz bevándorlásellenes kabinete 2018. október 11-én alakult meg. Németh Szilárd akkor arról számolt be, hogy a 17 tagú testületbe az ország minden részéről kerültek be képviselők.

KAPCSOLÓDÓ: 

Amit 2015 óta láttunk, az még csak a kezdet – Felvételek a déli határról

Hír TV - MTI