2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Németh: Demeternek mennie kell a honvédelmi és rendészeti bizottságból

Lemondatnák parlamenti mandátumáról Demeter Mártát. Németh Szilárd szerint a politikusnak emellett a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki posztjáról is távoznia kellene. A fideszes képviselő szerint ugyanis Demeter Márta érzékeny információkat szivárogtatott ki. Demeter Márta azt állítja szabályosan járt el, ezért nem mond le.

  • Németh: Demeternek mennie kell a honvédelmi és rendészeti bizottságból

Katonai csapatszállításra vásárolt nemrég repülőgépeket a Magyar Honvédség. A gépeket a miniszterelnök is használta külföldi útjaira. Demeter Márta LMP-s képviselő ezekről többször is kérdezte a honvédelmi minisztériumot. Legutóbb arról érdeklődött az illetékes minisztertől, hogy miért szállítja a honvédség a miniszterelnök lányát egy kiképző repülés során. Demeter ugyanis olyan iratokba tekintett be, melyekben utasként Orbán Flóra neve szerepelt. Később azonban kiderült, hogy nem a miniszterelnök, hanem egy százados kislányáról van szó, akit jogszerűen szállított a katonai gép.

A Fidesz szerint az információ közzététele büntetőjogi következményeket is vonhat maga után. Németh Szilárd szombaton lemondásra szólította fel Demeter Mártát, mivel szerinte érzékeny adatokat szivárogtatott ki.

„Demeter Márta bebizonyította, hogy ő a nemzetbiztonsági kockázat, ezért mindenféleképpen mennie kell a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki posztjából és magából a bizottságból is, és mivel parlamenti képviselői minőségében követte el ezeket a visszaéléseket, ezért le kell mondani parlamenti képviselői mandátumáról is” – közölte a politikus.

Az LMP frissen megválasztott társelnöke nem mond le, szerinte ugyanis szabályosan járt el „Mind az iratbetekintésem teljesen törvényesen zajlott, mind pedig az írásbeli kérdéseknek a feltétele. És itt, kizárólag a Honvédelmi Minisztérium által a közleményükben a sajtóba citált személyekkel kapcsolatba felhívom a figyelmet, hogy az egy nagyon-nagyon súlyos hiba a minisztérium részéről, hogy ha valóban az állományába tartozó személyekkel kapcsolatos adatokat oszt meg, az meg még nagyobb hiba, hogy ha a családtagjaikkal kapcsolatos bármilyen információt kitesz a nyilvánosságba” – nyilatkozta Demeter Márta.

A politikus újabb kérdéseket tesz fel a Honvédelmi Minisztériumnak, összesen háromszázat ígért.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!