2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Olimpiai álom Erdélyben

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Németh Szilárd: a rezsicsökkentés nemzeti ügy

A lakosság további támogatását kérte a parlamentben a rezsicsökkentéshez Németh Szilárd. Az intézkedésért felelős munkacsoport elnöke arra számít, hogy a baloldali politikusok mindent meg fognak tenni azért, hogy visszaállítsák a rezsiárakat. Fónagy János szerint az alacsonyabb díjak hosszú távon csak a közszolgáltatások újraszabályozásával tarthatók, a fejlesztési államtitkár olyan jogszabályt sürget, amely garantálja az ellátásbiztonságot és a cégek nonprofit működését célozza.

Németh Szilárd nemzeti ügynek nevezte a rezsicsökkentést napirend előtti felszólalásában. Az intézkedés betartásának ellenőrzésével megbízott fideszes politikus újra felidézte, hogy a szocialisták nyolcéves kormányzása alatt alatt a gáz ára háromszorosára, a villanyé pedig duplájára emelkedett, a jelenlegi kormány viszont mérsékelte a közszolgáltatások díjait.

„Fel fognak vonulni velünk szemben a külföldi kézben lévő nagy energiaszolgáltatók és a mögöttük lévő politikai erők is. Valóságos rezsiharcot kell megvívnunk, ezért a következő hónapok küzdelmeiben is sorsdöntő szerepe lehet annak a két és fél milliós magyar közösségnek, amely képes kiállni magáért, és érdekeit felismerve, nevét adva aláírásával is támogatta a rezsicsökkentést” – mondta Németh Szilárd.


A fejlesztési minisztérium parlamenti államtitkára válaszában azt mondta: Magyarországon az elmúlt évtizedekben az új év mindig áremelkedéssel indult. Ezzel a gyakorlattal a második Orbán-kormány szakított, amikor január 1-jével tíz százalékkal mérsékelte a lakossági energiatarifákat – hangsúlyozta Fónagy János. Megismételte, hogy november 1-jétől a gáz, a távhő és az áram újabb tíz százalékkal lesz olcsóbb. Az alacsonyabb díjak hosszú távon csak a közszolgáltatások újraszabályozásával tarthatók fenn – tette hozzá az államtitkár.

„Éppen ezért a kormány dolgozik a közműtörvényen, amelynek elsődleges célja az ellátásbiztonság garantálása, valamennyi háztartásra vonatkozó általános és egyező feltételeknek a megteremtése. Kérem, gondoljanak arra, hogy most az országban van, ahol a vízdíjak között nyolcsoros a differencia, s mindezek érdekében a közműcégek nonprofit működésének bevezetése a cél” – közölte Fónagy János.

A közszolgáltató cégek megtermelt eredményét a szolgáltatás színvonalának fejlesztésére kell fordítani, nem pedig profitként kivenni – mondta Fónagy János.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Varga Judit: Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek

Varga Judit: Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek

Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek, az ország szuverenitásának védelme kiemelt jelentőségű - mondta Varga Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője a szuverenitásvédelemmel összefüggő törvényjavaslatok együttes általános vitájában kedden az Országgyűlésben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!