2021. augusztus 3.,
kedd, Hermina napja

Nemet mond Gyurcsányékra a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Magyar Nemzet

2021. február 11., csütörtök 07:56

Semmiképpen nem akar a Gyurcsány Ferenc irányította ellenzéki összefogásba beszállni a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). Az önállóan való indulás lényegében elvárás is a párton belül, ugyanakkor kemény munka vár még rájuk 2022-ig, mert a jelöltállítás mellett a baloldali nyomásnak is ellen kell állniuk.

Átírta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) tervét az a decemberi törvénymódosítás, amely szerint a 2022-es országgyűlési választáson csak az a párt szerepelhet listán, amelyik legalább 14 megyében és a fővárosban 71 egyéni választókerületben önálló jelöltet állít. A viccpárt terve előzetesen az volt, hogy nem állítanak egyéni jelöltet olyan választókerületben, ahol az ellenzéki összefogás esélyes a kormánypártok ellenében. Erre a módosítás miatt aligha van esélyük.

Kovács Gergely, a párt elnöke többször kijelentette, hogy mindenképpen külön szeretnének indulni, nem áll szándékukban beszállni a baloldali koalícióba, ennek ellenére a balliberálisok megpróbálnak nyomást gyakorolni a szervezetre.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Klubrádiónak adott nyilatkozatában már november végén arról beszélt, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak nem marad más választása, „vagy nem indul el a választáson, vagy velük működik együtt”.

Nem véletlen a baloldali nyomás az MKKP-n, hiszen a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy tényezővé vált a kutya párt. A Medián januári felmérése szerint a harminc év alatti választók 13 százaléka választaná biztosan a pártot, ami azt jelenti, hogy a Jobbik és a Momentum mögött a Fidesszel együtt a harmadik legtámogatottabb párt. Egy, a ferencvárosi önkormányzat által megrendelt kutatás mutatta ki, hogy a kerületben a biztos választók körében nyolc százalékon áll a párt. Ezekből arra lehet következtetni, hogy az MKKP főleg a fővárosban és a fiatalok körében népszerű.

A kutya párt mindenképpen külön szeretne indulni, ahhoz pedig, hogy ez sikerüljön, leginkább vidéken kell erősödnie.

A pártelnök Kovács Gergely is elismerte, hogy a legnagyobb munka az aláírásgyűjtés lesz. – Most aztán tényleg az fog kelleni, ha országosan jelen akarsz lenni, hogy legyen önkéntesed, aki Vas megye 5-ben és Nógrád 26-ban is aláírást gyűjt neked – nyilatkozta novemberben az Azonnali.hu-nak.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható

Magyar Nemzet