2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Belföld

Nem túl népszerű ez a tisztség

Három olyan település van az országban, ahol senki sem indul a polgármesteri tisztségért. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Csengerújfalun, Tolna megyében Aparhanton és Vas megyében Tanakajdon sincs jelölt. Aparhanton 24 év óta ugyanaz a polgármester, aki nyugdíjasként már nem vállal újabb ciklust.

„Elfáradtam” – ezzel indokolja a jelenlegi polgármester, miért nem indul újra. Szűcs György 1990 óta vezeti a 1050 lakosú, évi 150 millió forintból gazdálkodó Aparhantot. A tisztség nem túl népszerű a településen, az eddigi hat ciklusból négyben kihívója sem akadt.

„Akivel én beszéltem arról, hogy vállalhatná a polgármesteri beosztást, ők valamennyien az egyéni sorsuk alakulására hivatkoztak. Saját szakmájukon belül szeretnék a boldogulásukat, karrierjüket kiépíteni, és nem vágynak egyszerűen arra, hogy polgármesterek legyenek” – fejtette ki Szűcs György.

A hat képviselői helyre 11-en pályáznak, így október 12-én az új testület megalakulhat, de településvezető egy ideig nem lesz. Aparhanton a polgármesteri tisztségért havi 130 ezer forint tiszteletdíj jár.

Időközi választást írnak majd ki, addig a régi polgármester látja el a tisztséget.

Mióta kiderült, hogy a faluban senki nem akar polgármester lenni, több tucat önjelölt jelentkezett. Többségük más településen indul ugyan, de valamennyien jelezték, ha nem nyernek, Aparhanton újrapróbálkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!