2021. április 16.,
péntek, Csongor napja

Nem talált visszaélést Pécs balliberális vezetése

Hír TV

2021. január 24., vasárnap 12:08

Bő egy év után sincs eredménye Pécsett az előző városvezetés esetleges visszaéléseit vizsgáló átvilágításoknak. A balliberális polgármester hivatalba lépésekor az első intézkedése az volt, hogy egy ügyvédekből álló csapatot bízott meg a munkával. Több ügyben már megszűnt a nyomozás, gyanúsítottat eddig egyben sem találtak.

A város balliberális vezetése 8 ügyben tett feljelentést, valamennyiben ismeretlen tettes ellen. Pécs sportcégénél adatlopás illetve adathordozók eltűnése miatt, a Zsolnay Örökségkezelőnél pedig jogosulatlan szerződéskötés miatt. Ebben a kettőben bűncselekmény hiányára hivatkozva már megszüntették a nyomozást, a többiben pedig gyanúsítottként egy év elteltével sem hallgattak ki senkit. Az önkormányzat öt párti szivárvány koalícióját összehozó civil szervezet vezetője a lezárt nyomozások ügyeit is tovább folytatná.

A 15 hónapja tartó átvilágító csapat vezetője Bodnár Imre ügyvéd. A jogász közösségi oldalán Varga Judit igazságügy miniszterről azt írta: ostoba, aki jobban tette volna, ha inkább pornófilmet forgat. A közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője szerint az egész átvilágítási hercehurca egy kommunikációs trükk.

Az átvilágítások állásáról a polgármester még szövetségeseinek sem számolt be, ezért a Momentum nyíltan felszólította rövid határidőn belül tegye meg.

Hír TV