2017. december 11.,
hétfő, Árpád napja

13°

Nem nyugszik a Gyurcsány-párt + Videó

LM

2012. április 18., szerda 08:34, frissítve: szerda 08:42

Népszavazási kezdeményezés, Alkotmánybíróság – tovább küzd a Gyurcsány-párt a frakció-alapításért. Gulyás Gergely közben megismételte a Hír TV-nek: a korábbi törvény értelmében sem alakíthatna frakciót a DK.

Az Alkotmánybírósághoz fordulna a Gyurcsány-párt, amiért a parlamenti alelnök elutasította a Demokratikus Koalíció (DK) népszavazási kezdeményezését a hétfőn elfogadott országgyűlési törvényről. Erről Molnár Csaba alelnök beszélt az ATV kedd esti műsorában. Lezsák Sándor indoklása szerint ungyanakkor nincs alkotmányos alapja a DK kezdeményezésének. Ezzel a párt a rendelkezés életbe lépését akarta megakadályozni, a jogszabály ugyanis rendelkezik a frakcióalapítás szabályairól, ez alapján a Gyurcsány-pártnak nem lehet önálló képviselő-csoportja ebben a ciklusban. Gulyás Gergely, az alkotmányügyi bizottság fideszes tagja a Hír Televíziónak azt mondta: a Demokratikus Koalíció nemcsak az új, de a korábbi országgyűlési törvény értelmében sem alakíthat új frakciót.

A köztársasági elnök feladatait ellátó házelnök, Kövér László kedden írta alá a hétfőn megszavazott országgyűlési törvényt.

Forrás: Hír TV