2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Nem nyomoznak az azeri pénzekkel kapcsolatban

Hír TV

2017. december 29., péntek 09:16, frissítve: péntek 11:09

Nem nyomoz az ügyészség a Magyarországra érkező gyanús azeri pénzekkel kapcsolatban.

Az ügyben az Átlátszó és a Jobbik tett feljelentést, miután ősszel kiderült, hogy Azerbajdzsánból európai politikusokat fizettek le, hogy javítsanak az ország megítélésén.

A pénzből Budapestre is jutott, egy offshore cég magyar számlájára több mint hét és fél millió dollár érkezett 2012-ben, amikor a magyar kormány kiadta Azerbajdzsánnak a baltás gyilkosként elhíresült Ramil Safarovot. Az oknyomozó portál cégpapírokat és bankszámlakivonatokat is csatolt beadványához, de az ügyészség elutasította a feljelentésüket.

Mivel a hatályos törvények szerint a legfőbb ügyész saját hatáskörben bármikor dönthet úgy, hogy újra megnyit egy eljárást, ezért az Átlátszó Polt Péterhez fordul, hogy bírálja felül a döntést.

„Összességében az ügyészség válaszaiból az derült ki számunkra, hogy minthogyha nem akarnák látni azt, hogy mi történt. Tehát ezt, hogy nem merült fel adat arra vonatkozóan... Az Átlátszó feljelentéséhez számtalan cégiratot, bankszámlakivonatot csatoltunk, és valahogy ők mégsem látták, hogy itt probléma merült volna fel” 0ľ mondta el a Hír TV-nek Oroszi Babett újságíró.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!