2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Nem követeli az MSZP Kránitz Krisztián mellőzését

Zéró toleranciát hirdet az MSZP a korrupcióval szemben, jelentette ki a párt elnöke. Tóth Bertalan a kispesti korrupciós üggyel kapcsolatban azonban azt mondta, nincs jelenleg álláspontja az MSZP-nek arról, hogy Kránitz Krisztián a jövőben is betöltse-e a kispesti vagyonkezelő vezetői pozíciót. A pártvezető szerint, erre Gajda Péter a kerület szocialista polgármestere tesz javaslatot, ezután dönt az MSZP arról, hogy támogatja-e az ajánlást. Egy a Hírtv által bemutatott felvételen Lackner Csaba mszp-s önkormányzati képviselő arról is beszélt, hogy Kránitz Krisztiánnak több millió forintos nagyságrendben osztottak vissza közpénzt.

  • Nem követeli az MSZP Kránitz Krisztián mellőzését

Nem csak a kormánypárti, hanem az ellenzéki önkormányzatoknál is elítéli a visszaéléseket és a korrupciót az MSZP elnöke. A Hír TV október elején hozta nyilvánosságra azokat a korrupcióról beszámoló felvételeket, amelyben Lackner Csaba kispesti szocialista képviselő arról beszél, hogy hogyan osztanak vissza közpénzeket egymás között. A videóban megemlítik Kránitz Krisztiánt, a kerület vagyonkezelőjének vezetőjét is.

Kránitz Krisztián, ahogy Lackner a felvételen Gajda Péter Kispest MSZP-s polgármester szavait is idézi, éhes, vagyis rendszerint neki több pénz járt vissza, mint másoknak.

Az MSZP ugyanakkor nem szólítja fel Kispest szocialista polgármesterét Gajda Pétert arra, hogy ne nevezze ki újra a korrupciógyanúba keveredett Kránitz Krisztiánt a helyi vagyonkezelő vezetőjének. Tóth Bertalan azt mondta, erről a polgármester dönt, hivatalosan azonban nincs erről jelenleg a pártnak álláspontja, a visszaéléseket azonban elítélik.

Tóth Bertalan a felvételeken szereplő Lackner Csaba újraválasztott mszp-s önkormányzati képviselőről megjegyezte, vissza kellene adnia mandátumát. Lackner eközben már bejelentette, felfüggeszti párttagságát, az MSZP azonban hivatalosan nem zárta ki őt a pártból.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!