2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Nem követeli az MSZP Kránitz Krisztián mellőzését

Hír TV

2019. október 24., csütörtök 16:58

Zéró toleranciát hirdet az MSZP a korrupcióval szemben, jelentette ki a párt elnöke. Tóth Bertalan a kispesti korrupciós üggyel kapcsolatban azonban azt mondta, nincs jelenleg álláspontja az MSZP-nek arról, hogy Kránitz Krisztián a jövőben is betöltse-e a kispesti vagyonkezelő vezetői pozíciót. A pártvezető szerint, erre Gajda Péter a kerület szocialista polgármestere tesz javaslatot, ezután dönt az MSZP arról, hogy támogatja-e az ajánlást. Egy a Hírtv által bemutatott felvételen Lackner Csaba mszp-s önkormányzati képviselő arról is beszélt, hogy Kránitz Krisztiánnak több millió forintos nagyságrendben osztottak vissza közpénzt.

Nem csak a kormánypárti, hanem az ellenzéki önkormányzatoknál is elítéli a visszaéléseket és a korrupciót az MSZP elnöke. A Hír TV október elején hozta nyilvánosságra azokat a korrupcióról beszámoló felvételeket, amelyben Lackner Csaba kispesti szocialista képviselő arról beszél, hogy hogyan osztanak vissza közpénzeket egymás között. A videóban megemlítik Kránitz Krisztiánt, a kerület vagyonkezelőjének vezetőjét is.

Kránitz Krisztián, ahogy Lackner a felvételen Gajda Péter Kispest MSZP-s polgármester szavait is idézi, éhes, vagyis rendszerint neki több pénz járt vissza, mint másoknak.

Az MSZP ugyanakkor nem szólítja fel Kispest szocialista polgármesterét Gajda Pétert arra, hogy ne nevezze ki újra a korrupciógyanúba keveredett Kránitz Krisztiánt a helyi vagyonkezelő vezetőjének. Tóth Bertalan azt mondta, erről a polgármester dönt, hivatalosan azonban nincs erről jelenleg a pártnak álláspontja, a visszaéléseket azonban elítélik.

Tóth Bertalan a felvételeken szereplő Lackner Csaba újraválasztott mszp-s önkormányzati képviselőről megjegyezte, vissza kellene adnia mandátumát. Lackner eközben már bejelentette, felfüggeszti párttagságát, az MSZP azonban hivatalosan nem zárta ki őt a pártból.

Hír TV