2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Nem kért elnézést Baranyi Krisztina

Hír TV

2020. február 16., vasárnap 12:09

Elnézést kell kérnie a ferencvárosi polgármesternek - jelentette ki, Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője. Baranyi Krisztina még csütörtökön hülyézte le az önkormányzat egyik fideszes képviselőjét a költségvetési vita tárgyalása közben. Híradónk szerette volna megkérdezni Baranyi Krisztinát, hogy elnézést kér-e a kijelentésért, de megkeresésünkre adásunkig nem válaszolt.

A felvételen jól hallható, hogy a ferencvárosi polgármester a csütörtöki testületi ülésen hülyének nevezte az éppen felszólaló fideszes képviselőt. Baranyi Krisztina utána úgy mentegetőzött, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonja és ezt a megjegyzést magában szerette volna tartani, de bocsánatot nem kért a lehülyézett képviselőtől.

Az LMP országgyűlési képviselője szerint azonban elnézést kell kérnie a ferencvárosi polgármesternek. Ungár Péter ugyanakkor azzal mentegette Baranyi Krisztinát, hogy egy költségvetési vita sokszor feszültséggel jár.

"Polgármester asszony ha jól érzékelem a fideszes költségvetésen módosítóknak a tartalma kapcsán használta ezeket a szerencsétlen szavakat, értelemszerűen egy ilyen költségvetési vita sokszor felhevült állapotot jelent, és nem biztos hogy szolgálja a lakosok érdekeit hogyha ilyen szavak hangzanak el, de alapvetően lehet hogy nem a lehető legszerencsésebben hívta fel a figyelmet, hogy a képviselőcsoport költségvetés módosítói nem szolgálták a ferencvárosiak érdekeit."

- mondta Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő.

Híradónk szerette volna megkérdezni a 9. kerületi városvezetőt, hogy bocsánatot kér-e a képviselőtől, de nem értük el telefonon.

Az Indexnek viszont nyilatkozott Baranyi Krisztina. Az interjúban azt mondta: A Fidesz önkormányzati képviselője hozzá nem értéséről tett tanúbizonyságot a testületi ülésen, ezért bukott ki belőlem ez a mondat, amit a bekapcsolva maradt mikrofon miatt végül mindenki hallhatott.

A polgármester arra a felvetésre, hogy a lehülyézett fideszes képviselő szerint sem ő, sem az alpolgármester nem vette komolyan a vitát, Baranyi azt válaszolta, idézem:

"Nem szeretném a frakcióvezető érzéseit kommentálni."

A Fidesz helyi frakcióvezetője korábban azt mondta, az ülésen az ellenzéki képviselők is elítélték Baranyi kijelentését, aki később sem kért tőle személyesen elnézést.

Ungár Péter: Baranyi Krisztinának elnézést kell kérnie

Hír TV