2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Nem kaptak béremelést, a szóbeli megállapodás semmit nem ér

Hír TV

2018. március 9., péntek 20:06, frissítve: péntek 22:33

Hiába számítottak béremelésre a múzeumi dolgozók, könyvtárosok.

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete szerint becsapta őket a minisztérium. Az Indexnek az érdekvédők elnöke már tavaly is arra panaszkodott, hogy a fizetések alig haladják meg a 2002-es szintet, és hiába diplomás a többség, bruttó 161 ezer forintot keresnek. Idén januárban ezért adtak át a szaktárcának egy háromezer aláírást tartalmazó petíciót a bérek rendezését kérve.

Az Emmi tárgyalt ugyan velük, és szóban meg is állapodtak, de amikor a kialkudott öt pontot írásba foglalták volna, a szaktárca már csak egyet vállalt.

„Tárgyalási-együttműködési megállapodást javasoltunk, hogy az emeléssel párhuzamosan indítsunk egy általános bérkorrekciós folyamatot, amely nyilván nem néhány hónap alatt vezetett volna eredményre. Ebből kihátrálni a minisztérium részéről olyan fokú udvariatlanság és tiszteletlenség is – azon túl, hogy felháborító – az ezen a területen dolgozókkal szemben, amire semmifajta, sem politikai, sem gazdasági magyarázatot nem lehet adni” – nyilatkozta Csóti Csaba, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!