2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Nem engedték, hogy Kunhalmi ellenőrizze a Fidesz és a Lévai-párt ajánlásait

Hír TV

2018. március 20., kedd 07:38, frissítve: kedd 09:57

Nem engedte a XVIII. kerületi jegyző az MSZP-s Kunhalmi Ágnesnek, hogy átnézze a Fidesz és a Lévai Katalin-féle Lendülettel Magyarországért párt ajánlásait.

A szocialista képviselőjelölt azt szerette volna ellenőrizni, hogy vannak-e hasonlók a többi kerületben tapasztalt gyanús egyezésekhez. A volt szocialista Lévai Katalin ajánlásain először Zuglóban találtak visszaéléseket az aláírásokkal. Ezután több kerületben is elkezdték vizsgálni, történt-e eddig fel nem fedezett összejátszás.

Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető azt mondta, hogy a jogalkotó mindent megtett a kamupártok kiszűréséért, a választási eljárási törvény betartatása az illetékes hatóságok és szervek dolga.

Egy dolog van hátra, és azt mi minden nyilatkozatban sürgettük, és most is támogatjuk: a hatóságok minden olyan esetet, ahol felmerül a gyanúja bármilyen visszaélésnek, vizsgáljanak ki, a büntetőeljárások induljanak meg. Ez most folyik. Én olvasom, látom, bárki kikéri az adatait, hogy hol szerepel. Ha olyan helyen szerepel, amit nem írt alá, feljelentést tesz. Itt a kerületben is volt ilyen, hogy följelentést tett az egyik volt önkormányzati képviselőtársunk, és az egyik, egyébként most listát állító pártnál folyik is a nyomozás, hogy miként gyűjtötték össze az aláírásokat, ha egyszer többen is azt állítják, hogy nem írták alá – jelentette ki a frakcióvezető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!