2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A rendőrség szerint nem bűncselekmény önkényuralmi jelképpel vonulni

2017. május 11., csütörtök 11:14, frissítve: csütörtök 12:25

A rendőrség szerint nem politikai okból hunytak szemet az orosz motorosbanda sarló-kalapácsos budapesti vonulása felett.

Ugyan egy magánszemély bejelentette, hogy a motorosok tiltott önkényuralmi jelképekkel ünnepeltek, de a rendőrség szerint ez nem volt bűncselekmény. A Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kiváló kapcsolatot ápoló Éjjeli Farkasok a szovjetek II. világháborús győzelmére emlékeztek a magyar fővárosban. A banda ezt egyébként nem mindenhol tehette meg, mert Lengyelországból kitiltották őket.

Szél Bernadett szerint egy olyan eseményen, ahol láthatóan felhasználják a tiltott önkényuralmi jelképeket, az nem maradhat következmények nélkül még akkor sem, ha az orosz diplomácia képviseltette magát az megemlékezésen. „Sőt, én azt gondolom, hogy ilyen esetben is be kell bizonyítani, hogy kettős mérce nem létezik, a magyar törvények egyaránt mindenkire vonatkoznak” – mondta az LMP társelnöke, majd hozzátette, egyre több olyan esemény van Magyarországon, ami arról tesz tanúbizonyságot, hogy a putyini Oroszország irányába gesztusokat gyakorol a magyar kormányzat. „Én nagyon remélem, hogy a rendőrség nincs ilyen befolyás alatt”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!