2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Nem azt mondta Kövér

A Telex, az Index, a HVG és a 444 bombasztikus címekkel ismertette Kövér László házelnök egy beszédét, amelyet tavaly a  titkosszolgálatok vezetői előtt mondott. A lényeg, Kövér László szerint az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt. A baj az, hogy a politikus nem ezt mondta.

  • Nem azt mondta Kövér

Tavaly februárban magyar polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetői előtt mondott beszédet Kövér László, az Országgyűlés elnöke a szervezetek fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából. A Direkt36 birtokába került a zárt ajtók mögött elmondott beszédről szóló felvétel, amelyből például a Telex számára az derült ki, hogy Kövér az ünnepi alkalmat arra használta fel, hogy egy politikai jellegű üzenetet fogalmazzon meg a szolgálatok vezetői felé. Bár nem nevezett meg pártokat és politikusokat, félreérthetetlenül utalt arra, hogy szerinte a Fidesz politikai ellenfelei jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt Magyarország számára.

Pedig csak az hangzott el, hogy Kövér felvázolta, hogy az ország végletesen megosztott, egymást kizáró világmagyarázatok mentén szerveződik – van egy patrióta-szuverenista, és egy globalista-nyugatos vonulat, amely legkevesebb száz éve kettészakítja az országot. Idézet:

A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik. Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.

Magyarul a helyzet a legveszélyesebb kockázat, nem a politikai osztály “másik” része.

A ház elnök mindenesetre elmondta a titkosszolgáknak:

Az Önök szakmájában a lojalitás nem eszmei nézetazonosságot kell jelentsen a politika képviselőinek egyik vagy másik táborával. Az Önök számára az operatív munka elvégzésének szakszerűsége és jogszerűsége jelenti a lojalitást az elöljárójukkal, az államukkal és a nemzetükkel szemben.

Kulcsmondatok, amelyekből egyáltalán nem az derül ki, hogy “a Fidesz politikai ellenfelei jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt Magyarország számára.” És az sem, hogy a titkosszolgálatoknak mondjuk a Fidesszel – vagy éppen Kövér Lászlóval – kellene eszmei nézetazonosságot vallaniuk, hanem (vigyázat, ismétlés!):

Az Önök számára az operatív munka elvégzésének szakszerűsége és jogszerűsége jelenti a lojalitást az elöljárójukkal, az államukkal és a nemzetükkel szemben.

Hogy ezekből a mondatokból miért azt szűrték le az említett orgánumok – és nyomukban az ellenzék -, amit leszűrtek, és miért éppen most, azt döntsék el önök.

PestiSrácok/Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!