2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Nem akadályozta szándékosan az ÁSZ munkáját a Jobbik

Hír TV

2018. február 5., hétfő 16:37, frissítve: hétfő 17:24

Ügyészség: nem akadályozta szándékosan az Állami Számvevőszék munkáját a Jobbik, így nem követett el bűncselekményt.

Az ÁSZ tavaly fordult a nyomozóhatósághoz, hogy bebizonyítsa: az ellenzéki párt nem működött együtt a törvényes ellenőrzés során. A Jobbik ezzel szemben azt állította, hogy a számvevőszék folytatta le úgy a vizsgálatot, hogy abban a párt ne tudjon együttműködni.

Az ÁSZ közleményében jelezte, hogy elfogadják a nyomozás megszüntetését, de szerintük a pártnak továbbra is ki kell fizetnie a több mint 600 millió forintos bírságot, amelyet tiltott pártfinanszírozás során kaptak.

A Jobbik új vizsgálatot követel.

„A Jobbik egyértelműen azt követeli az ÁSZ vezetőjétől, hogy végre gyáva magatartását félretéve, álljon ki a közvélemény elé, kérjen bocsánatot a Jobbiktól; kérjen bocsánatot attól a politikai közösségtől, amelyet egyáltalán nem szakmai, hanem politikai indokok alapján igyekezett ellehetetleníteni; végül pedig az alaptalan vádakon folyó vitákon túl egy olyan eljárást követelünk, amely már törvényeken, törvényes alapokon nyugszik és amelynek során az ÁSZ is együttműködik azokkal, akiket vizsgálni kíván, vizsgálni próbál” – jelentette ki a párt alelnöke, Z. Kárpát Dániel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!