2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Nem adja fel Ahmed H.

Hír TV

2018. február 7., szerda 22:00, frissítve: szerda 22:32

Bár első keresetét elutasították, nem adja fel Ahmed H., hogy beperelje a Miniszterelnöki Kabinetirodát. A propagandaminisztérium államtitkára botrányosnak nevezte a férfi lépését, az egyik jogvédő civil szervezet szerint viszont az a pofátlanság, ahogy a kormány jogalap nélkül terroristának kiáltja ki Ahmed H-t.

...Ahmed H. (...) kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre, és ezért elítélték – ezt állította a Soros-terves Nemzeti Konzultáció egyik kérdésének magyarázata. Ahmed H-t azonban egyelőre nem ítélték el. A Szegedi Ítélőtábla első fokon ugyan kimondta, hogy terrorcselekményt követett el, az ítéletet azonban hatályon kívül helyezték. A szír férfi ügyében tehát nincs jogerős végzés, ezért támadja a nyolcmillió állampolgárhoz eljuttatott levél állításait.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen benyújtott keresetét elsőre elutasították, pontosításra szorul ugyanis például az, hogy milyen nyilvánosságot tekintene kellő elégtételnek.

Logikus lenne az, hogy azt mondjuk: küldjék szét mindenhova majd egy esetleges pernyertesség eredményeként a leveleket, hogy nem történt meg az, amire hivatkoztak a kérdőívekben. De hát ez olyan költség, amit józanul az ember nem idézne elő. Tehát valószínűleg azt mondjuk, hogy kellő nyilvánosságot jelent néhány országos napilapban esetleg televízióban a nyilatkozat közlése – mondta Ahmed H. ügyvédje, Bárándy Péter.

A propagandaminisztérium államtitkára szerint abszurd, hogy Ahmed H. perli a kormányt.

Nyolcmillió forintos sérelemdíjat kér és nyilvános bocsánatkérést, ami abszurd. És amennyire abszurd, épp annyira botrányos három okból kifolyólag. Egyrészt mégis csak egy olyan emberről, egy olyan illegális bevándorlóról van szó, aki kövekkel támadt a magyar rendőrökre a határnál - mondta Dömötör Csaba.

A Soros György alapítványa által is támogatott Amnesty International Magyarország emberi jogi szakértője azt mondta: Ahmed H keresetéhez nincs közük, ám arra biztat mindenkit, hogy pereljen, ha hazugságokat állít róla a kormány vagy bárki más.

„A pofátlanság inkább az, hogy a magyar kormány a saját Facebook-profilján létrehoz egy olyan fotóalbumot, aminek az a neve, hogy Ahmed H. egy terrorista. Én azt látom inkább, hogy ebben az ügyben a magyar kormány rettenetesen elhatározott abban, hogy ezt a férfit márpedig mindenáron terroristának kell bemutatni, és el kell ítélni terrorcselekményért, és egyáltalán nem illeti meg Ahmed H.-t a magyar kormány részéről az ártatlanság vélelme” – véli Demeter Áron.

Ahmed H. eredeti, röszkei zavargásokkal kapcsolatos ügyét márciusban kezdik újra tárgyalni a Szegedi Törvényszéken.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!