2019. augusztus 22.,
csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

Hajótragédia: Holttestet találtak Hartánál

2019. június 3., hétfő 10:55, frissítve: hétfő 14:06

Hétfő délelőtt egy holttestet találtak találtak Hartánál – erősítette meg a 24.hu értesülését az ORFK sajtóosztálya, amely azt a hírt cáfolta, hogy több áldozatot találtak volna Ercsinél.

A Duna erős sodrása miatt elképzelhető, hogy a nemrég megtalált holttest a katasztrófa áldozatai lehet, azonban azonosításuk még nem fejeződött be.

Ismert, a múlt szerda este történt tragédia során a Viking szállodahajóval ütközött össze a dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó a Dunán, a Margit-hídnál, amely hét másodperc alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, heten életüket vesztették. Huszonegy embert (akik nagy valószínűséggel szintén meghaltak) még keresnek, de a turistahajó roncsához még nem tudtak lejutni a búvárok, mert a merülés továbbra is életveszélyes, ám a napokban ezt jó eséllyel mégis megkísérlik. Az ukrán hajóskapitányt nem jogerősen harminc napra letartóztatásba helyezte a bíróság azzal a kitétellel, hogy a döntés jogerőssé válása után, 15 millió forintos óvadék ellenében, nyomkövetővel, Budapest közigazgatási területén belül szabadon mozoghat. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

Kiemelt ügy a hajóbaleset

A legfőbb ügyész a Hableány balesetét kiemelt üggyé nyilvánította. Közleményük szerint a Dunán múlt szerdán történt baleset miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt indított nyomozást. A legfőbb ügyész rendelkezése nyomán kiemelt ügyként kezelik a büntetőeljárást, ez az átlagosnál is gyorsabb, körültekintőbb eljárási lépéseket szolgálja.

PestiSrácok.hu - Hír TV