2021. május 18.,
kedd, Erik, Alexandra napja

Dömötör Csaba: Az ellenzék álljon össze és közösen jelentse be a vakcinaellenes határozata visszavonását

2021. április 12., hétfő 10:15, frissítve: hétfő 11:55

Ne eltűntetni próbálják a nyomokat, hanem vonják vissza – erre szólított fel Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn a parlamentben, napirend előtt.

Oláh Lajos (DK) szerint oltottság terén sokkal rosszabb helyzetben vannak az ország legszegényebb lakosai. Az ellenzéki politikus erről hétfőn az Országgyűlésben beszélt napirend előtt. A DK képviselője a járvány miatti halálozási adatokat rémisztőnek nevezte és követelte, hogy a kormány a szegényebb régiókat segítse annak érdekében, hogy minél többen oltáshoz.

Kijelentette,

a kormány törölje el a koronavírus elleni védőoltásra a regisztrációt (…) ha nem szabadulnak meg a regisztrációónak álcázott adatgyűjtéstől, akkor segítség a szegény régiókat.  

Az ellenzéki politikus felszólalására a kormány részéről Dömötör Csaba válaszolt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta, turbófokozatra kapcsolat az a cinizmus és képmutatás, amit az ellenzék oltásügyben művel.

Most éppen a regisztrációt akarják eltörölni, azt a regisztrációt, amin keresztül 4 millió ember jelezte, hogy élne az oltás lehetőségével, azt a regisztrációt, amely segítségével minden háziorvos tudhatja, hogy kik szeretnének élni az oltás lehetőségével

– tette hozzá.

Dömötör Csaba rámutatott, az ellenzéki oltásellenes kampány része az a határozati javaslat, amellyel gyakorlatilag megtiltották volna a kínai vakcina használatát.

A baloldal az elmúlt hetekben egymillió vakcinától fosztotta volna meg a magyarokat (…) ez nem oltáspártiság, ez tőről metszett, feketeöves, okleveles, doktori fokozattal ellátott oltásellenesség

– fogalmazott.

A politikus emlékeztetett, a DK mindig azzal jön, hogy a kormány felemlegeti Gyurcsány Ferencet, de ennek oka van, hiszen a Ház elé benyújtott határozati javaslat első aláírója éppen a DK elnöke, „az első helyen ott virít Gyurcsány Ferenc neve”.

Sőt, miközben benyújtották a határozati javaslatot volt az aláírók között olyan, aki beoltatta magát az általa – papíron - ellenzett vakcinával.

Oláh Lajos felszólalása és Dömötör Csaba válasza

Deák Dániel: Megfordult a baloldal kommunikációja és próbálja tagadni a múltat

HírTV