2021. június 12.,
szombat, Villő napja

Napirend előtti felszólalások a parlamentben

Hír TV

2019. július 8., hétfő 17:50

A 26 év alattiak SZJA-mentességéről, az elmúlt hetek európai uniós eseményeiről, és a visegrádi négyek politikájáról is szó volt a napirend előtti felszólalásokban. Gyurcsány Ferenc azt mondta, olyan vezetőket választottak meg eddig az Európai Unió intézményeiben, akik politikai tevékenysége élesen szemben áll a magyar kormányfő gondolataival. Dömötör Csaba válaszában úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenccel visszatért a magyarellenes politika, ugyanis a brüsszeli magyar érdekképviseletet gyengítik.

Lengyel mintára a magyar kormány is adjon személyijövedelemadó-mentességet a 26 év alatti fiataloknak - ezt szorgalmazta napirend előtti felszólalásában a Jobbik országgyűlési képviselője.

A térség országai közül Magyarországon a legalacsonyabb azok aránya, akik külföldön vállalnak munkát - hívta fel erre a figyelmet a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

"Az ország az elmúlt években mutatott teljesítménye ebbe az irányba terelte el a folyamatokat, ezért már évek óta 5 százalék körüli gazdasági növekedés van, évek óta 10 százalék körüli reálbér-növekedés, évek óta stabil a költségvetés, stabil inflációs környezet vár mindenkit, és a számok visszaigazolják, hogy a fiatalok újra látnak perspektívát Magyarországban." - mondta Orbán Balázs.

Gyurcsány Ferenc aggályosnak nevezte, hogy sokan örültek a csúcsjelöltek bukásának.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenccel visszatért a magyarellenes politika, ugyanis a párt a brüsszeli magyar érdekképviseletet gyengíti. Dömötör Csaba emlékeztetett: Dobrev Klára nem szavazta meg EP-alelnöknek Járóka Líviát.

Minden olyan cselekmény, amely a választói akarat ellen hat - különösen a DK részéről-, az a magyar választópolgárok megcsúfolása - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté arról is beszélt: Az unió új intézményvezetőiről folytatott vita megmutatta, hogy a visegrádi csoport a legerősebb szövetség az unióban, és világossá vált, hogy a V4-ek megkerülhetetlenek lettek az európai unióban.

Hír TV