2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Napirend előtt Szél Bernadettnek: „Ön sosem képes befogni a száját”

Hír TV

2017. december 4., hétfő 15:20, frissítve: hétfő 16:04

„Sosem képes befogni a száját, mikor önnek válaszolnak” – ezzel a mondattal válaszolt az LMP miniszterelnök-jelöltjének a belügyminiszter államtitkára a parlamentben. Szél Bernadett amiatt szólalt fel, mert szerinte olyan helyzetbe hozták több település polgármesterét, hogy azok már találkozni sem mernek ellenzéki politikusokkal. Pogácsás Tibor sorosozással reagált, emiatt kiabált be a politikusnő.

Az ország gazdasági növekedését tette szóvá napirend előtt a szocialista Szakács László. Az ellenzéki képviselő szerint a magyar GDP azért nő lassabban, mint a régió többi országában, mert rosszul használják fel az uniós pénzeket és jelentős a korrupció. „Ugye sikerült is ezt intézményesíteni, és a legutóbbi kutatások alapján nemzetközi mércével mérve is azt mondják, hogy ez nagyjából évente az uniós források tekintetében 320 és 400 milliárd forint közé tehető. Gondolják ezt végig: ez a 400 milliárd forint a mentősök éves bérének a hússzorosa. De akkor én is úgy üzenem önöknek, hogy önök is értsék: ez 100 darab felcsúti stadion” – fogalmazott a szocialista országgyűlési képviselő.

A Miniszterelnökség államtitkára a négyes metró körüli botránnyal válaszolt. „A beruházásnak az összértéke 452 milliárd forint volt, 2003-ban azt mondták hogy 166 milliárd forintba fog kerülni, ma ismételten látunk egy ilyen számot. Azt mondja az OLAF, az EU bűnüldöző szerve, hogy az önök által támogatott politikusok és az önök által támogatott üzletemberek ennyi pénzt loptak ki a beruházásból” – reagált Csepreghy Nándor.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök jelöltje azt kérte számon a kormányon, hogy évek óta elmarad az önkormányzati dolgozók béremelése. Szél arról is beszélt, hogy a Fidesz rendszerében megfélemlítik a polgármestereket. „Volt olyan polgármester, aki úgy ült mellettem a kávézóasztalnál, hogy a helyi fideszes hívogatta folyamatosan telefonon, és fenyegette, hogy mi lesz vele, ha a Szél Bernadettel szóba áll, mert Szél Bernadett egy ellenzéki, és a Fidesz nem tűri az ellenzéki hangokat. Önök ilyen párt, egy ilyen erőszakszervezet lett a Fidesz–KDNP-ből. Saját magam tapasztaltam meg, hogy önök hogyan próbálják sakkban tartani és megnyomorítani a polgármestereket” – emelte ki.

A kormány nevében válaszoló Pogácsás Tibor szerint Szél Bernadettet Soros támogatja, mire az ellenzéki politikus bekiabálva válaszolt, erre az államtitkár rendre intette. „Tudja képviselő asszony, a parlamentáris demokráciának egyik alapelve, hogy meghallgatjuk egymást. Ön ezt mindig számon kéri másokon, ön viszont sosem képes befogni a száját, mikor önnek válaszolnak, tisztelt képviselő asszony. Ha ön olyan állításokat fogalmaz meg, hogy bárki polgármestert fenyeget meg, és ön ezt látja, akkor tegyen feljelentést, ugyanis ha valakit megfenyegetnek, az ebben az országban bűncselekmény” – húzta alá a BM önkormányzati államtitkára.

Az ülés elején a külügyminiszter is szót kért, hogy a migrációs az illegális bevándorlás veszélyeiről beszéljen egy múlt heti csúcstalálkozó kapcsán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!