2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Belföld

Napindító - Sok kérdést vet fel Karikó Katalin Nobel-díja

Karikó Katalin mRNS-hez kapcsolódó kutatásai teljesen új beavatkozások előtt nyitották meg a lehetőségeket a rákterápiától kezdve a genetikai problémákon át - hívta fel rá a figyelmet Rusvai Miklós virológus a Napindítóban.

  • Napindító - Sok kérdést vet fel Karikó Katalin Nobel-díja

Karikó Katalin kutatásai milliók életét menthették meg. A többi közt az mRNS technológia alapján kidolgozott vakcinákat alkalmazták ugyanis a koronavírus-járvány idején.

Karikó Katalin az mRNS-hez kapcsolódó első kísérleteit a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban végezte, majd ezt a munkát folytatta az Egyesül Államokban.

A kutató megtalálta a módját annak, hogy megakadályozza, hogy az immunrendszer gyulladásos reakciót indítson a laboratóriumban előállított mRNS ellen, amit korábban az mRNS bármilyen terápiás felhasználása elleni legfőbb akadálynak tekintettek.

A módosított mRNS-technológia szolgált alapul az egyik covid elleni vakcina kifejlesztésében, amit világszerte mintegy 1,5 milliárd ember kapott meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!