2023. 06. 08. Csütörtök Medárd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Napelemparkot adtak át Vásárosdombón

Napelemparkot adtak át a Baranya megyei Vásárosdombón. A szerkezetek követik a nap mozgását, ami 25 százalékkal hatékonyabb működést tesz lehetővé.

  • Napelemparkot adtak át Vásárosdombón

A négyhektáros terület napelemei 200 lakás éves villamos energia fogyasztását fedezi. A beruházás 250 millió forintba került és 10 év alatt térül meg.

A faluprogram keretében pedig egy olyan pályázatot nyújtottunk be a kormány irányába, amelynek az alapvető célja és feladata az lenne, hogy az önkormányzati ingatlanokat ellássuk zöld energiával

- mondta Vásárosdombó polgármestere, Szabó László. 

A park különlegessége, hogy az elemek napkövetők, így mindig a legoptimálisabb szögben érik a sugarak. Ez a megoldás 25 százalékkal hatékonyabb a fixen rögzítettnél. A beruházó cég vezetője szerint Európában Magyarország élen jár a napelem telepítésben.

Az előzetes információink szerint közel 6000 megawatt, tehát ennek a parknak a 12000 szerese. Tehát ennyi további naperőmű várható még az országban. Ez a kormányprogramban szerepel

- fogalmazott az Astrasun Kft. igazgatója, Keresztes Attila. 

A térség országgyűlési képviselője emlékeztetett: A vállalkozók kedvező, akár 0 százalékos hitelt is igénybe vehetnek napelem park beruházásokhoz. 

A kormány nemcsak beszél a környezetvédelemről, hanem a szabályozó rendszer és a támogatási rendszeren belül megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy az Európai Uniós követelményeknek, illetve a saját magunk által támasztott környezetvédelmi követelményeknek megfeleljünk

- jelentette ki Nagy Csaba, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. 

A napkövetés miatt az elemeket magasabb oszlopokra kell szerelni. Ez lehetővé teszi, hogy az alattuk lévő területet is hasznosítsák. Vásárosdombón, az országban elsőként ginzenget ültetnek a földbe.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - 80 éves Stefka István

Napindító - 80 éves Stefka István

Mintegy 50 éve újságíró, dolgozott a Magyar Televízió A Hét című műsorában is, műsorvezető, majd később főszerkesztő lett. Számtalan újságban írt és ír ma is. Ma 80 éves Stefka István.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!