2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Nálunk az ünnepkor sem áll meg az élet

A mentők, a tűzoltók és a büntetés-végrehajtás dolgozói is szolgálatot teljesítenek karácsonykor. A háztartási balesetek és a lakástüzek ilyenkor a leggyakoribbak, ezért a tűzoltók karácsonykor dupla annyi riasztást kapnak, mint hétköznapokon.

  • Nálunk az ünnepkor sem áll meg az élet

Országszerte ilyenkor is 1500 mentős teljesít szolgálatot. Karácsonykor a háztartási balesetek a leggyakoribbak.

„Egy karácsonyi napon általában 700-750 riasztást kapunk a fővárosban, országszerte pedig 2500-2600 esetet látunk el. Ilyenkor megszaporodnak a háztartási balesetek, ezért is érdemes figyelmeztetni mindenkit, hogy vigyázzon magára otthon is, például könnyen leforrázhatja magát a háziasszony vagy magára ránthat egy forró lábost egy gyermek, esetleg a családfő a karácsonyfa faragása közben sérülhet meg. Nem árt az óvatosság” – hívta fel a figyelmet Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A tűzoltók sem pihennek karácsonykor. Szóvivőjük azt mondja, ilyenkor a riasztások megduplázódnak.

„Jellemzően lakástüzekhez riasztják a tűzoltókat, hiszen ilyenkor duplájára emelkedik a lakástüzek száma. Ennek az az oka, hogy karácsonykor mindenki otthon tartózkodik, fűteni kell, sokan főznek illetve olyan tűzveszélyes tevékenységeket végzünk, mint az adventi koszorún a gyertya meggyújtása. Karácsony első és másnapján pedig közlekedési balesetek jellemzőek” – ismertette Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A büntetés-végrehajtás dolgozóinál sem áll meg az élet az ünnepekkor.

„A büntetés-végrehajtás dolgozói úgy, mint az év minden napján, így karácsonykor is szolgálatot teljesítenek a börtönökben, valamennyi büntetés-végrehajtási intézetben. A nappalos szolgálatot ellátó kollégáimat az éjszakás szolgálatot ellátók sokkal hamarabb váltják le a délutáni órákban, éppen azért, hogy aki nappal dolgozott, hamarabb hazaérhessen a hozzátartozóihoz” – mondta Orosz Zoltán, a BVOP szóvivője.

A büntetés-végrehajtásban karácsonykor azok dolgoznak, akiknek nincs gyermekük, a családosok viszont Szilveszter estét kapják meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!