2020. szeptember 26.,
szombat, Jusztina napja

Nagy sikerrel zajlanak az ünnepi rendezvények

Hír TV

2019. augusztus 20., kedd 15:00

Zavartalanul zajlanak országszerte az ünnepi rendezvények - közölte a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár. Kovács Zoltán hangsúlyozta, egész nap egy operatív törzs felügyeli folyamatosan, hogy mindenki a legnagyobb biztonságban élvezhesse az augusztus 20-i eseményeket. Az államtitkár hangsúlyozta, csak Budapesten ezernél is több rendőr és katasztrófavédő felügyeli az eseményeket.

Az augusztus 20-i ünnepségsorozat egyik legnépszerűbb programja a magyar Honvédség által tartott látványos légi parádé, amit már évek óta a Margit híd és a Lánchíd között rendeznek meg. A mintegy ötvenperces bemutatón több mint húsz légi jármű vett részt. A grippenek mellett a nézők láthatták a hadsereg gyakorló és utasszállító gépeit, valamint a jelenleg használatban lévő helikoptereket és azokat, amelyek jövő évtől állnak a honvédség szolgálatába.

Az ünnepi rendezvények részeként 10. alkalommal várja az érdeklődőket a Magyar ízek utcája, ahol bárki megkóstolhatta Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját és a Szent István-napi kenyeret, de válogathatott a tradicionális hazai konyha különlegességei közül is.

Minőségi hazai alapanyagokból remek magyar termékek közül válogathattak a kilátogatók. Volt, olyan stand ahol, már kora délutánra elfogytak a finomságok.

Zavartalanul zajlanak országszerte az ünnepi rendezvények - közölte a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár. Kovács Zoltán hangsúlyozta, hogy egész nap egy operatív törzs felügyeli folyamatosan, hogy mindenki a legnagyobb biztonságban élvezhesse az augusztus 20-i eseményeket.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy csak Budapesten ezernél is több rendőr és katasztrófavédő felügyeli az ünnepségeket.

Hír TV