2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Nagy István: Fásítási programmal egy fenntarthatóbb világért

Hír TV

2019. november 8., péntek 18:48

Az országos fásítási program célja, hogy a mostani fiatalok egy fenntarthatóbb világban élhessenek a jövőben-hangsúlyozta az agrárminiszter Mosonmagyaróváron. Nagy István hozzátette: az őszi és a tavaszi időszakban mintegy 2 millió fát ültetnek majd el az állami erdészetek szakemberei.

550 hektárnyi új erdős terület jön létre Magyarországon az országos fásítási programban-jelentette be az agrárminiszter. Nagy István elmondta: az őszi és a tavaszi időszakban mintegy 2 millió fát ültetnek majd el az állami erdészetek szakemberei, ami 8000 tonna széndioxidot tud majd megkötni. A hosszútávú célok eléréséhez azonban szükség van a magántulajdonosok bevonására is- hangsúlyozta Nagy István.

A fásítási programhoz az 500 millió forintos pályázati keretben önkormányzatok és civil szervezetek is bekapcsolódhatnak, Mosonmagyaróvár az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez, a város csak idén, mintegy 500 fát fog elültetni.

Az agrárminiszter úgy fogalmazott, a cél, hogy az ország területének 27%-át erdők borítsák, amennyiben ez megvalósul, abban az esetben Magyarország 2050-re karbon semleges területté válhat.

Hír TV