2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Belföld

Nagy István: a tervezettnél több agrártámogatást kap Magyarország az uniótól

A tervezettnél több agrártámogatást kap Magyarország az Európai Uniótól, mint amire számítani lehetett - mondta Nagy István agrárminiszter szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • Nagy István: a tervezettnél több agrártámogatást kap Magyarország az uniótól

A politikus elmondta, a várakozásokhoz képest jobb egyezség született, hiszen az előzetes tervek szerint akár 26 százalékos csökkenés is lehetett volna.

Hozzátette, hogy az Egyesült királyság távozásával (Brexit) arányos az a csökkenés, amely a mezőgazdaságot éri.

A miniszter részt vett Brüsszelben a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén, ahol a Közös Agrárpolitika reformjáról vitáztak.

Nagy István elmondta: az unió olyan irreális célokat akar betartatni a gazdákkal, ami lehetetlen.

Az a fő probléma, hogy nem találják az egyensúlyt a környezetvédelmi szempontok és az agrárgazdálkodás között - tette hozzá.

Felidézte, hogy 2030-ig 50 százalékkal kellene csökkenteni a növényvédő szerek felhasználását, abban az időszakban, amikor az éghajlatváltozás miatt nagyobb teher kerül a haszonnövényekre.

Emellett 20 százalékkal kellene csökkenteni a műtrágya felhasználását, és minden negyedik hektár termőföldet át kellene állítani ökológiai gazdálkodásra alkalmas területté - mondta.

Nagy István szerint ez nemcsak a gazdákat, hanem mindenkit érintene, mert jelentős élelmiszerdrágulással járna.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!