2020. február 21.,
péntek, Eleonóra napja

Nacsa Lőrinc: A szocialisták le akarják rabolni a közpénzeket

2019. október 29., kedd 19:07

A Fidesz szerint ez azt mutatja, hogy a Demszky-korszak hagyományait szeretnék visszahozni, de ezt ők nem hagyják szó nélkül.

"Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja mi az, amiért börtönbe lehet menni."

-így beszélt Horváth Csabáról és a Zuglói viszonyokról Karácsony Gergely az önkormányzati választás előtt. A kerület volt vezetője hozzátette:a helyi szocialisták feletti kontrollt csak egy MSZP-s tudja megvalósítani.

Zugló frissen megválasztott polgármestere nem mindennapi előterjesztésekkel készül az első testületi ülésre - erről már a baloldali átlátszó.hu írt vasárnap. A portál szerint a városrész új vezetője úgy akarja módosítani a képviselő-testület szervezeti és működési szabályait, hogy egymaga döntést hozhasson szinte bármely ügyben, ha azt halaszthatatlannak minősíti. Emellett többszáz milliós ügyekben a képviselő-testület hozzájárulása nélkül akar határozni Horváth Csaba.

Miután a hír megjelent, a szocialista politikus felháborodottan és ingerülten reagált a történtekre közösségi oldalán, hazugsággal vádolva meg a portált.

Horváth Csaba nemsokkal később már arról írt egy másik bejegyzésben, hogy mégsem terjeszti a testület elé a javaslatot. Az alakuló ülésen pedig hivatalosan is visszavonta azt.

Ezt az Atv-ben hétfőn este már azzal magyarázta a szocialista polgármester, hogy nem szerette volna, ha a közbizalomba vetett hit megrendülne.

A KDNP frakciószóvivője szerint viszont Horváth Csaba hazudik. Nacsa Lőrinc ezt alátámasztva egy hétfői Népszavát mutatott fel, amelynek apróhirdetései között a zuglói önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat kínál eladásra az önkormányzat. Nacsa Lőrinc szerint le akarják rabolni az önkormányzati vagyont és a közpénzeket.

A Fidesz szerint pedig ez is azt mutatja, hogy Demszky-korszak hagyományait szeretnék visszahozni, de ezt ők nem hagyják szó nélkül.

Hír TV