2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Zsuzsi asztala 03:00

Belföld

Nacsa Lőrinc: A szocialisták le akarják rabolni a közpénzeket

A Fidesz szerint ez azt mutatja, hogy a Demszky-korszak hagyományait szeretnék visszahozni, de ezt ők nem hagyják szó nélkül.

  • Nacsa Lőrinc: A szocialisták le akarják rabolni a közpénzeket

"Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja mi az, amiért börtönbe lehet menni."

-így beszélt Horváth Csabáról és a Zuglói viszonyokról Karácsony Gergely az önkormányzati választás előtt. A kerület volt vezetője hozzátette:a helyi szocialisták feletti kontrollt csak egy MSZP-s tudja megvalósítani.

Zugló frissen megválasztott polgármestere nem mindennapi előterjesztésekkel készül az első testületi ülésre - erről már a baloldali átlátszó.hu írt vasárnap. A portál szerint a városrész új vezetője úgy akarja módosítani a képviselő-testület szervezeti és működési szabályait, hogy egymaga döntést hozhasson szinte bármely ügyben, ha azt halaszthatatlannak minősíti. Emellett többszáz milliós ügyekben a képviselő-testület hozzájárulása nélkül akar határozni Horváth Csaba.

Miután a hír megjelent, a szocialista politikus felháborodottan és ingerülten reagált a történtekre közösségi oldalán, hazugsággal vádolva meg a portált.

Horváth Csaba nemsokkal később már arról írt egy másik bejegyzésben, hogy mégsem terjeszti a testület elé a javaslatot. Az alakuló ülésen pedig hivatalosan is visszavonta azt.

Ezt az Atv-ben hétfőn este már azzal magyarázta a szocialista polgármester, hogy nem szerette volna, ha a közbizalomba vetett hit megrendülne.

A KDNP frakciószóvivője szerint viszont Horváth Csaba hazudik. Nacsa Lőrinc ezt alátámasztva egy hétfői Népszavát mutatott fel, amelynek apróhirdetései között a zuglói önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat kínál eladásra az önkormányzat. Nacsa Lőrinc szerint le akarják rabolni az önkormányzati vagyont és a közpénzeket.

A Fidesz szerint pedig ez is azt mutatja, hogy Demszky-korszak hagyományait szeretnék visszahozni, de ezt ők nem hagyják szó nélkül.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!