2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Nacsa Lőrinc: A Jobbik tele van gyanús ügyekkel és gyanús személyekkel

Sorra látnak napvilágot a korrupciós ügyek, antiszemita és rasszista kijelentések, vagy éppen külföldi befolyásszerzés a Jobbikban - így reagált a KDNP frakciószóvivője arra, hogy az ellenzéki párt politikusai azzal buktak le, hogy az Oroszország részére kémkedéssel vádolt Mateusz Piskorski fizette a jobbikosok afrikai útját. A baloldali párt azóta sem cáfolta, hogy politikusainak orosz kapcsolatai lennének, miközben az ellenzék rendszeresen "túlzott orosz-barátsággal" vádolja a kormányt.

  • Nacsa Lőrinc: A Jobbik tele van gyanús ügyekkel és gyanús személyekkel

Irány Afrika! Így hirdette még karácsonykor közösségi oldalán a volt jobbikos Samu Tamás Gergő, hogy választási megfigyelőként a Közép-Afrikai Köztársaságba utazott Szabó Balázzsal, a Jobbik újpesti önkormányzati képviselőjével. Az utat az Oroszország részére kémkedéssel vádolt és Lengyelországban emiatt el is ítélt Mateusz Piskorski fizette. Még Szabó Balázs is úgy nyilatkozott, hogy naiv lenne, ha nem sejtené, hogy emögött orosz pénz, vagy befolyás állhat.

Volner János független országgyűlési képviselő kedden úgy nyilatkozott, ugyanez a Piskorski fizette 2014-ben Gyöngyösi Márton jobbikos EP képviselő utazását Donyeckbe, ahol Szabóékhoz hasonlóan ő is választási megfigyelő volt.

A KG Béla néven elhíresült Kovács Bélát a párt korábbi Európai Parlamenti képviselőjét pedig az Európai Unió intézményei elleni kémkedéssel vádolták. Ugyan felmentették, a bíró azonban bizonyítottnak találta, hogy az orosz külső hírszerző szolgálat, az SZRV szervezte be.

A Gyurcsány Ferenc vezette ellenzéki összefogás rendszeresen azzal vádolja Orbán Viktort, hogy túl szoros kapcsolatot ápol az orosz elnökkel és kormányzatával. Korábban azt írta: Többet találkozik vele kétoldalú tárgyaláson, mint bármely európai kollégájával. Csakhogy a DK vezetője miniszterelnöksége idején rendszeresen találkozott az orosz vezetővel. 2006-ban Szocsiban, 2007-ben és 2008-ban pedig Moszkvában egyeztetett Putyinnal. Szintén 2006-ban pedig Budapesten saját házában fogadta őt. Most pedig a Jobbik bukott le orosz kémekkel.

A Mi Hazánk mozgalom országgyűlési képviselője szerint a jobbikosok orosz utazása sokkal inkább jutalomútnak tűnik, semmint érdemi munkavégzésnek. Duró Dóra megjegyezte, a Jobbik szembefordult korábbi irányvonalával.

Sorra látnak napvilágot a korrupciós ügyek, antiszemita és rasszista kijelentések, vagy éppen külföldi befolyásszerzés a Jobbikban - így reagált Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője.

A Jobbik a botrány óta nem cáfolta, hogy orosz kapcsolatai lennének és azt sem, hogy a kémkedés miatt elítélt Piskorskival kapcsolatban állt a párt több tagja.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!