2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Müller: Nem fertőzött koronavírussal az iráni diák felesége

Színházban és thai-chi edzésen is járt feltételezhetően már betegen az iráni koronavírusos diák barátnője. A férfi pedig részt vett egy születésnapi bulin is. A járványügyi szakemberek eddig összesen 35 olyan személyt vizsgáltak meg, akik kapcsolatba kerülhettek vele. Magyarországon továbbra is négy koronavírus-fertőzött beteg van. Hármat Budapesten, egyet Debrecenben kezelnek.

  • Müller: Nem fertőzött koronavírussal az iráni diák felesége

Ide, a Semmelweis Egyetem Gyógyszerészeti Karára jár az az iráni diák, aki az elsőként fertőződött meg koronavírussal Magyarországon. A fiatalember barátnőjével az év elején csaknem egy hónapig tartózkodtak a fertőzöttnek számító Iránban, ahonnan február 22-én jöttek haza. A fiatalember egy hétig még bejárt az egyetemre, ahol 16 társával, oktatókkal került kapcsolatba. De elment egy születésnapi partira és járt német nyelviskolába is. A járványügyi szakemberek eddig összesen 35 olyan személyt vizsgáltak meg, akik kapcsolatba kerülhettek vele.

A másik, szintén iráni diák pedig, a gödöllői Szent István Egyetem doktorandusz hallgatója. Ő egy konferenciára utazott ki Teheránba, ahonnan február 28-án tért haza, de az egyetemre ezután már nem ment be, hanem a pesti albérletében maradt. Miután kiderült, hogy koronavírussal fertőzött, az állapotos feleségével együtt a Dél-pesti Centrumkórházba került. A baba és anyukája azonban jól vannak, tünetmentesek.

A kormány tájékoztató kisfilmekkel segíti a koronavírus elleni védekezést. Dömötör Csaba azt mondta: az intézményvezetőket, az önkormányzatokat arra kérik, hogy hívják fel a dolgozóik figyelmét a megelőzést szolgáló teendőkre.

Koronavírus: Az operatív törzs sajtótéjékoztatója

Koronavírus: Megjelent a Szent László Kórházban a holland férfi

Gyorsan terjed a járvány Európában

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!