2021. január 17.,
vasárnap, Antal, Antónia napja

Müller Cecíliát provokálta Szabó Tímea

Hír TV

2020. november 4., szerda 18:46

Zaklatta és provokálta az országos tiszti főorvost Szabó Tímea. A Párbeszéd frakcióvezetőjének viselkedését párttársa nem akarta véleményezni. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint viszont Szabó Tímea akciója elfogadhatatlan.

A Parlament folyosóján támadta le Szabó Tímea, az országos tisztifőorvost. A párbeszéd frakcióvezetője hosszú perceken keresztül zaklatta és provokálta Müller Cecíliát, majd követni elkezdte. Az erről készült videót pedig közösségi oldalán is megosztotta.

Szabó Tímea pár hónapja még erősen bagatellizálta a pandémiát, és annak veszélyességét. Akkor arról beszélt, hogy a kórházi ágyak kiürítése miatt többen haltak meg mint magában a járványban miatt és feleslegesnek nevezte a kormány megelőző intézkedéseit.

Kíváncsiak lettünk volna, hogy a Párbeszéd frakcióvezető helyettese elfogadhatónak tartja-e párttársa viselkedését. Tordai Bence azonban a Hír TV-vel szembeni bojkottra hivatkozva nem kívánta kommentálni az incidenst.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont arról beszélt, hogy Szabó Tímea tiszteletlenül viselkedett.Az országos tisztifőorvos vezetésével Magyarország tavasszal a nemzetközi közvélemény által elismert módon, az egyik legjobban védekező ország volt.

Hír TV