2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Müller Cecília: Zajlik az országos célzott tesztelés

A járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló intézkedés lépett életbe keddtől - ismertette Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Müller Cecília pedig arról beszélt, hogy zajlik a tömeges tesztelés, az intézményekben a munkavállalók mindegyike szabadon dönt, hogy él-e ezzel a lehetőséggel.

  • Müller Cecília: Zajlik az országos célzott tesztelés

 

 

A járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló intézkedés lépett életbe keddtől. Minden hétköznap 9 és 11, hétvégén 8 és 10 óra között bevezették az idősek vásárlási idősávját – ismertette Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. A védett idősáv betartására az üzlet üzemeltetője köteles, intézkedniük kell jogsértés esetén, ha nem akarja elhagyni az üzletet, akkor a rendőrséget kell értesíteni. Ha az üzemeltető ezt elmulasztja, akkor a rendőrség be is zárathatja a boltot.

Az elmúlt 24 órában a maszkviselési szabályok megszegése miatt 294 esetben intézkedtek a rendőrök. A közterületi maszkviselési hiányosság miatt 260 esetben léptek fel. Üzletekben 34 esetben viseltek maszkot.

A nyitvatartási szabályokat több helyen megszegték, két esetben döntöttek vendéglátóhely ideiglenes bezárása mellett. Eddig összesen 73 bezárásról kellett dönteni. Makón egy sörözőt nyitva találtak a rendőrök, ahol vendégek fogyasztottak, ezért 31 napra bezáratták a helyet. Keleméren egy presszóban volt kiszolgálás, ott is bezárás volt a szankció - hangzott el a tájékoztatón.

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy összesen 324 esetben kellett intézkedni a kijárási tilalom megszegése miatt. A tranzitszabályok megszegése miatt 41 rendőri intézkedés történt.

16 078 esetben ellenőriztek hatósági házi karantén, 6107 újat rendeltek el hétfőn, és összesen 41 557 zárlat van hatályban - tette hozzá a rendőralezredes.

Müller Cecília: Budapest 29 ezer, Pest megyében 19 ezer aktív fertőzöttet tartanak számon

3929 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 181 881 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 117 többségében idős, krónikus beteg, a legfiatalabb 33 éves volt, a legidősebb 103. Az elhunytak száma 4008 főre emelkedett, 44 020-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 133 853 fő. 7598 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 638-an vannak lélegeztetőgépen. Ezek a számok még növekedést mutatnak, de talán már nem exponenciális mértékben – ismertette Müller Cecília országos tisztifőorvos.

A települések 91 százalékában van igazolt fertőzött személy, de ennél magasabb lehet a valós arány. A területi megoszlás szerint a főváros és Pest megye a leginkább érintett. Budapesten az aktív fertőzöttek száma 29 ezer fő, Pest megyében 19 ezer fő, Győr-Moson-Sopron megye 9 ezer fő. A legalacsonyabb Tolna megyében 1972 aktív fertőzöttel.

Zajlik a tömeges tesztelés, az intézményekben a munkavállalók mindegyike szabadon dönt, hogy él-e ezzel a lehetőséggel – mondta a tisztifőorvos. Ez mindössze egy 15-20 perces folyamat, a mintavételt orvostanhallgatók végzik, műegyetemisták pedig a mintavevő gépkocsikat vezetik, számukra a védőöltözetet minden körülmények között biztosítják - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília arra kérte a vírusnak leginkább kitett korosztály tagjait, a 65 év felettieket, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, és éljenek a számukra fenntartott idősávokban való vásárlási lehetőségekkel mind az élelmiszerüzletekben, mind a drogériákban és a patikákban, hiszen ez az intézkedés az ő védelmüket szolgálja.

Kapcsolódó tartalom:

3929-cel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Mától újra visszaállt a vásárlási idősáv

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!