2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Müller Cecília: Már mintegy 2500 fő meggyógyult

Müller Cecília országos tisztifőorvos kedvező adatokról számolt be az operatív törzs online sajtótájékoztatóján. Elhangzott, hogy a gyógyultak száma két és félszerese az aktív fertőzöttek számának. Az országos tisztifőorvos felidézte Kásler Miklós miniszter pénteki bejelentését, amelynek kapcsán elmondta, hogy az intézkedések célja, hogy mihamarabb helyreálljon az egészségügyi ellátórendszer korábbi rendje.

  • Müller Cecília: Már mintegy 2500 fő meggyógyult

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy a mai napon 4076 igazolt fertőzöttet tartanak számon Magyarországon, az elmúlt 24 órában 7 fővel nőtt a pozitív esetek száma, elhunyt egy 101 éves beteg, így 563 elhunytat tartanak számon. Az áldozatok többsége amiatt halt meg, hogy egy már meglévő betegségükre rakodott rá a fertőzés. Elenyésző azoknak a száma, kik nem szenvedtek valami alapbetegségben. a gyógyultak száma két és félszerese az aktív fertőzötteknek. 175 fő szorul kórházi ellátásra, és 19 fő van lélegeztetőgépen – hangzott el.

Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy bár kedvező adatokról tud beszámolni, de a vírus még jelen van az országban, hiszen mindennap regisztrálnak még pár esetet. A betegek 57 százaléka nő, 43 százaléka férfi. Az eddig igazolt fertőzöttek negyede a 65-79 év közöttiek közül került ki - tette hozzá.

A járvány kezdete óta folyamatosan figyelik a járványgörbe alakulását. A járvány kezdete óta a 15. héten volt a legmagasabb a megbetegedések száma, akkor 712 pozitív esetet vettek nyilvántartásba, a legtöbb halálesetet, 91-et pedig a 16. héten regisztrálták - mondta el Müller Cecília.

Az országos tisztifőorvos emlékeztettetett arra, hogy pénteken Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere további egészségügyi nyitásokról tett bejelentést. Elhangzott, hogy azok a kórházi ágyak, amelyeket korábban a koronavírus-járvány miatt fel kellett szabadítani, azoknak immáron a 80 százaléka újra igénybe vehető. 

Müller Cecília kiemelte, hogy ezekkel az enyhítő intézkedésekkel az a cél, hogy az elhalasztott ellátásokat minél gyorsabban pótolni lehessen, és helyreálljon az egészségügyi ellátásának a korábbi rendje.

Az országos tisztifőorvos a külföldre utazóknak azt javasolta: kössenek biztosítást, hogy igénybe tudják venni a helyi egészségügyi ellátást, s ha koronavírus-fertőzés gyanúja merül fel, helyben kérjenek segítséget.

Müller Cecília a vendéglátásban munkát vállaló nyugdíjasoknak azt tanácsolta, viseljenek maszkot, ügyeljenek a személyi higiéniára és kevés emberi kontaktusnak kitett munkát vállaljanak. Ilyen a takarítás, vagy a konyhán belüli feladatok végzése.

A szakember arra a kérdésre, hogy a megbetegedések hány százalékos növekedése, vagy mekkora esetszám esetén beszélhetünk a járvány második hullámának kezdetéről, azt mondta: nincs egzakt szám, a járványügyi szakmában mindig a tendenciákat, földrajzi területeket, s egyebek mellett zárt közösségeket figyelnek az esetleges időbeli beavatkozások elrendelése érdekében.

Az országos tisztifőorvos emlékeztetett rá, hogy vasárnap volt a véradók világnapja, ezért köszönetet mondott az Országos Vérellátó Szolgálat, a Vöröskereszt dolgozóinak és aktivistáinak a munkájukért, valamint a véradóknak, mert hozzájárulnak mások megmentéséhez.

Meghalt egy beteg, 4076-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Hír TV/MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!