2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Müller Cecília: Beigazolódni látszanak az előzetes számítások

Müller Cecília szerint beigazolódni látszanak az előzetes számítások az elmúlt napok megbetegedéseinek száma alapján, ami bizakodásra adhat okot.

  • Müller Cecília: Beigazolódni látszanak az előzetes számítások

Müller Cecília elmondta, hogy jelenleg 3150 igazolt fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában 39 új esetet regisztráltak, illetve 10 személy hunyt el. 801 gyógyultat tartanak nyilván 801 gyógyult főt tartanak nyilván. Jelenleg 968 fő tartózkodik kórházban és 50-en vannak lélegeztető gépen. A 3150 igazolt esetből 1966 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, többségüket a fővárosban, illetve Pest megyében regisztrálták. A járványügyi helyzetet értékelve a számok bizakodásra adnak okot, mivel a megbetegedések száma csökkenő tendenciát mutat, beigazolódni látszanak az előzetes számítások.

A tiszti főorvos kitért a strandok használatára is, mivel szabadtéri fürdők nyitását részlegesen lehetővé tették. A vidéki strandok fürdőhelyek szabadtéri részei megnyithatnak.

Müller Cecília közölte, hogy a fürdőhelyeknek rendelkezniük kell a vízminőséget igazoló tanúsítvánnyal, illetve a Népegészségügyi Hatóság engedélyével, hogy minden elem rendelkezésre áll a megfelelő higiéniás feltételekhez. Ezekre egyébként a normális időszakban is szükség van.

Az előírásokat továbbra is be kell tartani, igyekezni kell tartani a másfél méter távolságot a vízben is, egy főre legalább 4 négyzetméternyi terület jusson a medencében, egy család számára jó, ha 16 négyzetméter áll rendelkezésre amennyiben a parton tartózkodnak.

Elsősorban a sportolás és napozás előnyeit élvezzék ki az emberek, a vízi játékokat, ha lehet mellőzzék. A belépők számának figyeléséről az üzemeltető köteles gondoskodni. Nagyobb figyelmet kell fordítani az öltözők, zuhanyzók és kiszolgáló helységek tisztítására, ezeket legalább 1 óránként fertőtlenítenie kell a fenntartónak. A gyakran érintett felületeket, mint például korlátokat, kilincseket pedig 30 percenként.

A gyógyvizek fertőtlenítése bizonyos esetekben nem lehetséges, mivel a fertőtlenítő inaktiválhatja  a gyógyhatású elemeket a vízben, így elsősorban a természetes vizek, illetve vízforgatós medencék használatát javasolja az országos tisztifőorvos.

 

Kiss Róbert, rendőr alezredes közölte az Agrárkamara kezdeményezése által részletiben szabályozták a Magyarországon dolgozni kívánó agrár munkások bejutását, akik a szomszédos országokból érkeznek, illetve magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyarokét.

A záhonyi és nagylaki határátkelőn kellhetnek át. Minden esetben a beléptetés feltétele, hogy a munkáltató legalább legalább 48 órával a beérkezés előtt elektronikus formában értesítést küldjön a határrendészetre, melynek tartalmaznia kell a dolgozó nevét, személyi számát, a munkavégzés, illetve a szállás helyét valamint a munka tervezett időpontját

Egészségügyi vizsgálatnak vetik alá a beérkezőket, majd 14 nap munkahelyi karanténba kerülnek. Ezesetben a munkáltatónak kell biztosítania a csoportos szállítást és a szállást, étkezést.

Fertőzés gyanú esetén 1 órán belül értesítenie kell a járványügyi hatóságokat.

Kiss Róbert közölte, megkezdték a munkát a kijelölt kórházparancsnokok a 200 főnél nagyobb intézményekben, ahol intézményparancsnoki feladatokat látnak el, felelnek a készletgazdálkodásért, illetve a szabályok betartásáért.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!