2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Müller Cecília: A járvány nyugvó szakaszába érkeztünk

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatója.

  • Müller Cecília: A járvány nyugvó szakaszába érkeztünk

Kiss Róbert, alezredes kezdte a sajtótájékoztatót. Elmondta, újabb védőeszköz szállítmányok érkeznek 29 kórházba és az OMSZ-hoz. Közölte, hogy jelenleg két mobil applikáció érhető el, az egyik a házi karanténban lévők életét és a rendőrség munkáját hivatott megkönnyíteni, ennek segítségével tudják ugyanis elektronikusan ellenőrizni, hogy a karanténra kötelezett személy nem hagyta-e el az otthonát. A másik alkalmazás a vírus radar, mely a kontaktus kutatásban tud segíteni, tömeges alkalmazása esetén kimutatható, ha valaki fertőzött személlyel érintkezett. Az elmúlt 24 órában 641 hatósági házikarantént rendeltek el, így ma összesen 11084 karantén van érvényben. A rendőrség Budapesten és Pest megyében továbbra is ellátja feladatát a korlátozások fenntartásával kapcsolatban, vidéken pedig a védelmi intézkedések betartását monitorozzák.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos elmondta a járvány kezdete óta 3380 igazolt fertőzöttet tartanak számon, az elmúlt 24 órában 39 fővel növekedett ez a szám. A gyógyultak száma növekszik, jelenleg 1775 aktív fertőzöttet tartanak számon. Eddig 123258 PCR technikával végzett laborvizsgálatot végeztek. Ezek az adatok szerencsére alátámasztja azt, hogy a járvány nyugvó szakaszába érkeztünk, sőt csökkenés figyelhető meg. A múlt héti nyitást után az átlagos lappangási időt figyelembe véve elmondható, hogy nem eredményezett fertőzés többletet, természetesen a hosszabb, 14 napos lappangási idő után lehet ezt teljes nyugalommal kijelenteni. Folyamatosan figyelik az eseményeket és a járvány dinamikáját.

Kapcsolódó anyag:

3380 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 6 krónikus beteg

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!