2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Müller Cecília: A héten érkezik az influenza elleni védőoltás minden praxisba

A héten érkezik meg minden orvosi praxisba az influenza elleni oltóanyag, amelyet bárki térítésmentesen adathat be magának - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Müller Cecília arról is beszélt, hogy a közelgő október 23-i ünnepségeket is jelentősen mérséklik majd, hogy ezzel is elkerüljék a csoportosulásokat.

  • Müller Cecília: A héten érkezik az influenza elleni védőoltás minden praxisba

Müller Cecília országos tisztifőorvos elsőként az elmúlt 24 óra adatait ismertette. Meg tudhattuk, hogy 920-szal nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A pandémia kezdete óta összesen 40 782 pozitív esetet regisztráltak. Az elhunytak száma 27 fővel nőtt, így már több mint ezer áldozatot követelt idehaza a járvány. A 27 fő alap- és kísérőbetegségeit elemezték, 5 főnek közvetlenül tüdőgyulladás okozta a halálát, míg az elhunytak több mint felénél szív- és érrendszeri problémák álltak fenn. De most is találtak anyagcserebetegségben és rosszindulatú daganatos betegségben szenvedőt – hangzott el.

Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy azért ismerteti mostanság részletesebben az elhunytak betegségeit, mert továbbra is az az üzenete, hogy akik krónikus megbetegedésben szenvednek vagy akár életkorúknál fogva veszélyeztetettebbek, feltétlenül keressék fel a házi vagy kezelőorvosukat, mert most még fontosabb, hogy ezeket a meglévő problémákat karbantartsák, hiszen ez most nagyban befolyásolhatja a fertőzés esetén a kór lefolyását.

Müller Cecília arra is felhívta a figyelmet, hogy a héten minden praxisba megérkeznek az influenza elleni oltóanyagok, és arra kérte a veszélyeztetettebb korosztály tagjait, hogy éljenek az ingyenes oltás lehetőségével. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy több mint 1500 embert ápolnak koronavírus-fertőzéssel kórházban, közülük 156-an vannak lélegeztetőgépen.

Az országos tisztifőorvos nyomatékosan kért mindenkit, hogy tartsák be a járványügyi helyzet miatt előírt szabályokat és előírásokat, majd kitért arra is, hogy a csoportosulások elkerülése érdekében jelentősen mérséklik majd az október 23-i ünnepségeket. Központilag csak a zászlófelvonást és a díjátadót szervezik meg. Az önkormányzatokat pedig arra szólították fel, hogy a saját rendezvényeik megszervezéseikkor a fenti szempontokat vegyék figyelembe.

75 rendőri intézkedés történt az elmúlt 24 órában

Az elmúlt 24 órában védelmi intézkedések megszegése miatt 75 rendőri intézkedés történt – jelentette be Kiss Róbert rendőr alezredes. A kereskedelmi üzletekben 67 rendőri intézkedés történt az elmúlt 24 órában.

A védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-i hatályba lépése óta 1254 esetben intézkedtek a rendőrök a védelmi intézkedések megszegése miatt, 1061 esetben figyelmeztetést kellett alkalmazni.

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese ismertette, egy nap alatt tranzitálási szabályok megszegése miatt 30 rendőri intézkedés történt.

Kiss Róbert közölte továbbá: az elmúlt 24 órában 10007 helyszíni ellenőrzést hajtottak végre hatósági házi karanténban lévőknél. Kedden 3707 hatósági házi karantént rendeltek el az országban - ebből 501 azoknak a száma, akik külföldről tértek haza - így összesen jelenleg 23815 karantén van érvényben. A regisztráltak között 1104-an vannak olyanok, akiket a mobiltelefonjukra letöltött applikáción keresztül elektronikusan ellenőriznek.

Kapcsolódó tartalom:

920 új fertőzött, elhunyt 27 idős beteg

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Fontos figyelmeztetés az MLSZ-től a magyar-szerb meccs kapcsán

Fontos figyelmeztetés az MLSZ-től a magyar-szerb meccs kapcsán

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne vásároljon privát, vagy más egyéb csatornákon jegyet a magyar válogatott mérkőzéseire, mert ez "rendkívül sok veszéllyel jár", többek között olyan hamis, vagy többször nyomtatott belépőkhöz is juthatnak ilyen módon, amelyekkel aztán nem tudnak belépni a stadionba.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!