2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Müller Cecília: 40 ezer főt oltanak be a következő napokban

Müller Cecília arról beszélt az operatív törzs szerdai tájékoztatóján, hogy a védőoltás legfontosabb tulajdonsága, hogy a súlyos esetekkel szemben jelent a legnagyobb védelmet. Így csökkenhet általa a halálozások száma is.

  • Müller Cecília: 40 ezer főt oltanak be a következő napokban

Müller Cecília elmondta, hogy sikerült megtartani a kedvező járványügyi helyzetet az országban, igaz, az elhunytak száma továbbra is magas. Az országos tisztifőorvos közölte, hogy a védőoltás legfontosabb tulajdonsága, hogy a súlyos esetekkel szemben jelenti a legnagyobb védelmet, így csökkenhet a halálozások száma is. Éppen ezért veszik előre a magas kockázatú csoportban lévőket - húzta alá.

Majd Müller arról beszélt, hogy fontos, hogy az oltási programot lépésről lépésre végrehajtsák. Már 272 284-an gyógyultak meg, és ez triplája az aktív fertőzötteknek - hangsúlyozta.

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy zajlik az oltási kampány harmadik szakasza, így a legidősebbek kapják meg a vakcinát. 1080 háziorvosi praxisban folyik majd az oltás - tette hozzá. Müller arra is kitért, hogy oltópontokon is zajlani fog az oltás. Összesen közel 40 ezer főt fognak beoltani a következő napokban.

A tájékoztatón elhangzott, hogy  megjelentettek egy olyan összeállítást, ami az idős emberek számára készült a vakcináról. Az anyag a koronavirus.gov.hu és a vakcinainfo.gov.hu oldalon érhető el.

Müller Cecília szólt arról is, hogy eddig a Pfizer és a Moderna vakcinákból félmillió érkezett. Mindezeken felül Szputnyik vakcina szállítmányt is kaptunk kedden. De időközben biztonságosnak minősítették az orosz vakcinát - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

Végül Müller bejelentette, hogy ismét lesznek egynapos beavatkozások az egészségügyben Kásler Miklós rendelete alapján. Akiket műtenek, azoknak tesztelniük kell - fűzte hozzá.

Több mint 300-an szegték meg a kijárási tilalmat

187-en szegték meg a maszkviselési szabályokat kedden - mondta Gál Kristóf. Az ORFK szóvivője elmondta, hogy 314-en szegték meg a kijárási tilalmat. Egyetlen vendéglátóhelyet sem kellett bezárni kedden - tette hozzá.

Hír TV/origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!