2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

MSZP: megegyezett Botka és Molnár Zsolt

2017. július 31., hétfő 19:31, frissítve: hétfő 21:45

Szegeden tett hitet a szocialisták választási stratégiája mellett Molnár Zsolt, miután a csongrádi megyeszékhelyen Botka Lászlóval találkozott. A múlt heti sajtóbeli üzengetés után most arról állapodtak meg, hogy vitáikat párton belül tartják.

Helye van a DK-nak a baloldali együttműködésben – ismételte meg Molnár Zsolt a Hír TV Egyenesen című műsorában a múlt héten.  Az MSZP miniszterelnök-jelöltje korábban a 168 Órának nyilatkozva éppen ezért nevezte árulónak és Fidesz-kollaboránsnak.  Válaszul azt üzente vissza Molnár, hogy Botka polgárháborút szít, és szavai a legrosszabb, pártállami időket idézik. A nyilatkozatháborúnak úgy tűnik, vége – Molnár Zsolt Szegeden tett hitet az MSZP kongresszusán eldöntött választási stratégia mellett.

„Természetesen támogatom miniszterelnök-jelölt urat, minden eszközzel segíteni fogom a munkáját, és természetesen amiben kongresszuson maradtunk, az az út a járható, és a nyilvánosság előtt semmilyen stratégiai vitát nem folytatunk. Emellett a következő időszakban együtt dolgozunk szakmapolitikai kérdésekben, biztonságpolitikai és nemzetbiztonsági stratégiát fogok készíteni, és természetesen ezt miniszterelnök-jelölt úrral egyeztetni fogom” – mondta Molnár Zsolt.

Megállapodtak abban, hogy kinek mi a feladata – nyilatkozta találkozójuk után Botka László. A szocialista kormányfőjelölt kifejtette: egyértelmű stratégiájuk van, amit május végén az MSZP-kongresszus közel száz százalékkal elfogadott. „Az összefogás szükséges, de nem elégséges feltétele a kormányváltásnak, egy új baloldali programot is be kell mutatnunk. Én ennek a legfontosabb alapelveit meghirdettem a tavasz folyamán, és részleteiben fogom ismertetni az ősz folyamán. A mai találkozón abban meg tudtunk állapodni, hogy minden szocialista politikusnak, és így Molnár Zsoltnak is, az a kötelessége és feladata, hogy ezt a stratégiát, ezt a politikát sikerre vigye” – tette hozzá Botka.

A Republikon legfrissebb, júliusi felmérése a Fidesz erősödését mutatja, míg a szocialisták támogatása június után tovább csökkent. A biztos pártválasztók alig 15 százaléka szavazna rájuk, ami elmarad a Jobbik 18 százalékától is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!