2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

MSZP: A kormány megfélemlítésre használja a rendőrséget

2015. február 16., hétfő 21:25, frissítve: hétfő 21:44

A civilek megfélemlítésének eszközévé vált a rendőrség az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a norvég támogatásokat kezelő Ökotárs Alapítványnál végrehajtott házkutatással.

Harangozó Tamás a belügyminiszterhez címzett interpellációjában úgy fogalmazott, hogy a tavaly szeptemberben elrendelt intézkedés célja az erődemonstráció volt. A szocialista politikus a felelősök megnevezését követelte. A bíróság január végén törvénytelennek minősítette a házkutatást, mert akkor még a rendőrség nem nyomozott hűtlen kezelés és jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanújával. A norvégok által felkért független szakértők egyébként kiválónak értékelték a magyar alapítvány munkáját.

– Az üzenet világos: a civil ellenállás hasztalan. Az Orbán-rezsim még egy komoly szakmai csapattal, jelentős erőforrásokkal és háttérrel rendelkező szervezettel is elbánhat, ha úgy tartja kedve. Teszi mindezt önkényesen, törvénytelenül, hatalmával visszaélve. Ez pedig immár nem egyszerűen az ellenzék részéről megfogalmazott vád, hanem a bíróság jogerős határozatában rögzített tény. A bíróság ugyanis kimondta, hogy a foganatosított házkutatás és lefoglalás törvénytelen volt, mert bűncselekménynek még a gyanúja sem állt fenn – mondta Harangozó Tamás.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a 2006 őszén megfélemlítette a civileket a véres tömegoszlatással. Kontrát Károly azt hangoztatta, hogy az igazságszolgáltatás továbbra is független hatalmi ág Magyarországon.

– A rendőrség egy alkalommal valóban a civilek megfélemlítésének eszközévé vált a kormányzat kezében, de az nem most volt, hanem 2006 októberében tisztelt képviselő úr – mondta válaszában Kontrát Károly.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!