2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Mráz Ágoston Sámuel: Történelmi zsákutcába került az ellenzék

Hír TV

2019. február 11., hétfő 21:08, frissítve: hétfő 21:12

A miniszterelnök felülírta a hagyományos bal- és jobboldali felosztást, ugyanis a politikai megosztottságokon felülálló módon a magyar polgárok kétharmada ítéli meg a vasárnapi intézkedéscsomagot pozitívan. A hazai baloldalnál is baloldalibb programit hirdetett, miszerint felszámolja a szegénységet, fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője a Magyarország élőben stúdiójában.

Mráz Ágoston Sámuel rámutatott, az ellenzéki szavazók 40 százaléka is egyetért az intézkedésekkel. Az elemző szerint ez nem az első ilyen kérdés, hisz a rezsicsökkentés, a migrációellensség után most a családbarát politika jelent új alapokat a kormány politikájában, és ha a remélt demográfiai fordulat is megtörténik, az nagyon csattanós válasz lesz Európa migrációbarát politikájára.

A magyar szélsőbal és szélsőjobb összefogásáról szólva, Mráz Ágoston Sámuel szerint egyértelmű a stratégiai cél, de úgy véli, májusig nem fog összeállni közös lista. A májusi szavazás eredményeinek tudatában létrejövő új csomósodási pontok– vélhetően ilyen a DK és a Momentum – szervezik újra az ellenzéket és futnak neki az őszi önkormányzati választásoknak, jegyezte meg.

Az ellenzék képviselői azon versengenek most, hogy ki tud közülük radikálisabb lenni, de miután az ő szavazóik is egyetértenek a kormánnyal a sarkalatos kérdésekben, az ellenállásnak egész egyszerűen nincs értelme– mondta. Egy olyan történelmi koalíciót köt most a baloldal a szélsőjobbal, ami előbb utóbb vissza fog ütni rá, hisz bármikor jelentkezhet egy olyan új baloldali párt, amely szerint ők elárulták az elveket és épp velük szemben fogja megfogalmazni önmagát. Ez a jelenlegi ellenzék végét jelentheti, épp ezért a jelenlegi politika egy történelmi tévedés, és történelmi zsákutca– emelte ki  az elemző. 

Tekintse meg a teljes beszélgetést: