2021. május 8.,
szombat, Mihály napja

Most a Jobbiknak és a Momentumnak szúrt oda Gyurcsány Ferenc

Hír TV

2021. január 22., péntek 17:25

Ismét odaszúrt ellenzéki szövetségeseinek a balliberális oldalt irányító Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció vezetője szerint a Jobbik jobbközép pártnak, míg a Momentum liberálisnak mutatja magát. Gyurcsány elsőként jelentette be, hogy összefogásban indulnak az ellenzéki pártok a 2022-es országgyűlési választáson és azt is megszabta, hogy előválasztást kell tartani a képviselőjelöltek és a miniszterelnök-jelölt személyéről is.

Gyurcsány Ferenc magát az ellenzéki oldal megkerülhetetlen szereplőjeként jellemezte októberben az ATV-ben. A DK első embere korábban az ellenzék vezéreként ki is adta az utasítást: össze kell fogni.

A felszólítást követően decemberben meg is született a szivárványkoalícióról szóló megállapodás.

A baloldal 106 körzetben egy-egy közös jelöltet indít és egyetlen miniszterelnök-jelölttel vágnak neki a 2022-es országgyűlési választásnak.

Az ellenzéki pártok abban állapodtak meg, hogy a pozíciókról előválasztáson döntenek.

Gyurcsány Ferenc azonban online fogadóóráján azt is közölte:

nem pusztán személyi kérdések dőlnek el, hanem az is, hogy kinek az akarata fog érvényesülni.

A DK első embere az összefogásban sem mulasztotta el kritizálni a többi pártot. A Jobbikkal és a Momentummal kapcsolatban azt érzékeltette, másként állítják be magukat, mint amilyenek valójában lehetnek.

Gyurcsány Ferenc többször is közös kormányváltásról és együtt kormányzásról beszélt. Mostani fogadóóráján azonban jelezte: leginkább saját párttársait indítaná képviselőjelöltnek.

 

Hír TV