2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Most a Jobbiknak és a Momentumnak szúrt oda Gyurcsány Ferenc

Ismét odaszúrt ellenzéki szövetségeseinek a balliberális oldalt irányító Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció vezetője szerint a Jobbik jobbközép pártnak, míg a Momentum liberálisnak mutatja magát. Gyurcsány elsőként jelentette be, hogy összefogásban indulnak az ellenzéki pártok a 2022-es országgyűlési választáson és azt is megszabta, hogy előválasztást kell tartani a képviselőjelöltek és a miniszterelnök-jelölt személyéről is.

  • Most a Jobbiknak és a Momentumnak szúrt oda Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc magát az ellenzéki oldal megkerülhetetlen szereplőjeként jellemezte októberben az ATV-ben. A DK első embere korábban az ellenzék vezéreként ki is adta az utasítást: össze kell fogni.

A felszólítást követően decemberben meg is született a szivárványkoalícióról szóló megállapodás.

A baloldal 106 körzetben egy-egy közös jelöltet indít és egyetlen miniszterelnök-jelölttel vágnak neki a 2022-es országgyűlési választásnak.

Az ellenzéki pártok abban állapodtak meg, hogy a pozíciókról előválasztáson döntenek.

Gyurcsány Ferenc azonban online fogadóóráján azt is közölte:

nem pusztán személyi kérdések dőlnek el, hanem az is, hogy kinek az akarata fog érvényesülni.

A DK első embere az összefogásban sem mulasztotta el kritizálni a többi pártot. A Jobbikkal és a Momentummal kapcsolatban azt érzékeltette, másként állítják be magukat, mint amilyenek valójában lehetnek.

Gyurcsány Ferenc többször is közös kormányváltásról és együtt kormányzásról beszélt. Mostani fogadóóráján azonban jelezte: leginkább saját párttársait indítaná képviselőjelöltnek.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

"Szüksége van Magyar Péternek 24 órás rendőri védelemre?"

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!