2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Momentum: Ijesztő világ felé haladunk

Hír TV

2017. december 8., péntek 21:40, frissítve: péntek 23:07

Nem lehetetleníti el a civiltörvény a Magyarországon tevékenykedő civil szervezeteket – mondta Hollik István a Soproni Tamással, a Momentum alelnökével vívott vita során. A kereszténydemokrata politikus hozzátette, a velencei bizottság legitimnek találta a jogszabályt, de a szokásos sorosozás sem maradt el.

„Nyilván ezeknek a szervezeteknek a többségét Soros György finanszírozza, és nyilván az ő álláspontját képviselik. Meg kell nézni a tegnapi LIBE-meghallgatást, ott például az egyik Soros-szervezet, a Helsinki Bizottság a civiltörvényről konkrétan hazudott. Azt mondta, hogy ez a civil átláthatósági törvény ellehetetleníti a civil szervezeteket. Ti is ezt mondtátok, az a helyzet, hogy ez nem állja ki a valóság próbáját” – fogalmazott Hollik István.

A Momentum alelnöke szerint a kormány a civilekben éppúgy ellenséget lát, mint Soros Györgyben. Soproni Tamás elmondta: a Momentum 20 ezer aláírásnál tart a civiltörvény visszavonását célzó népszavazási kezdeményezésüknél. 

„Miért káros ez? Nem azért, mert alapvetően oda kell rakni egy plecsnit, nem a bürokrácia, nem az alternatív költségek miatt, hanem mert olyan világ felé vezet, ahol nincs az államnak alternatívája, és ez az ijesztő. Mert az fog történni ebben az ellenségképgyártásban, hogy kevesebb önkéntese és kevesebb pénze lesz ezeknek a szervezeteknek, és senki más nem fogja tudni elvégezni ezt a munkát” – emelte ki Soproni Tamás.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!