2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Molnár sajnálja, hogy Gyurcsányék kihátráltak

Az utolsó pillanatig nyitott az MSZP egy közös ellenzéki listára - ezt a párt elnöke nyilatkozta a Népszavának. Molnár Zsolt - az MSZP fővárosi elnöke - szerint is sajnálatos, hogy a DK elsőként hátrált ki a megállapodásból. A DK frakcióvezető-helyettese szerint viszont azok miatt nem jött létre a közös lista, akiknek a leginkább szükségük lett volna rá.

  • Molnár sajnálja, hogy Gyurcsányék kihátráltak

Az ellenzéki választók a közös európai parlamenti listát akarnak, akár olyat is amelyikben a Jobbik is benne van - mondta az MSZP fővárosi elnöke. Molnár Zsolt szerint, sajnálatos, hogy a többi párt részéről nem volt meg a nyitottság az együttműködésre. „A politikai realitása napról napra csökken. Azonban az MSZP kongresszusa hasonlóan az MSZP elnökének a nyilatkozatához egyértelműsítette, hogy mi nyitottak vagyunk az utolsó pillanatig az aláírás gyűjtési esetleges közös listára, azonban lássuk be ennek napról napra óráról órára, percről-percre csökken a realitása, ezért a legvalószínűbb forgatókönyv az hogy a magyar szocialista párt a párbeszéddel szövetségben indul” – jelentette ki a szocialisták fővárosi elnöke.

Azok a pártok, akiknek leginkább érdekük lett volna a közös EP lista felállítása elutasították az összefogást, ezért a DK-nak nem érdeke közösködni - jelentette ki a párt frakcióvezető-helyettese. „Mi ahhoz tartjuk magunkat, hogy attól függetlenül, hogy külön listákon indulunk, hiszen azt is mutatják a kutatások, hogy így több ellenzéki szavazót tudunk elvinni, mert mindenki a saját európai vízióját tudja elmondani a választóknak. Például a demokratikus koalíció azt, hogy mi vagyunk a legeurópaibb, aki a legbátrabban kiáll egy egységes Európa, hosszabb távon az európai egyesült államok mellett” – így Arató Gergely.

Az LMP EP-listavezetője reálisnak látja, hogy önálló listával is bejuthatnak az európai parlamentbe. Vágó Gábor szerint amíg az ellenzék a mandátumokkal foglalkozik és nem azzal, hogy megoldja az emberek mindennapi problémáit, addig folyamatosan ugyanazt a hibát követi el amint 2010 óta mindig. „Nekünk a fő feladatunk az, hogy azt a több mint 500 ezer zöld identitású embert megszólítsuk és elvigyük az urnákhoz. Tóth Bertalannak a szocialista szavazókkal kellene foglalkoznia, de ehelyett a szocialista politikusokkal foglalkozik” – mondta Vágó Gábor.

A zöldpárti politikus hangsúlyozta: a politikusoknak nem egymást kellene támadni, hanem az emberekre és azok problémáira kellene fókuszálnia.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!