2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Molnár: Az MSZP elfogadja a Párbeszéd ajánlatát

Hír TV

2017. december 9., szombat 17:06, frissítve: szombat 18:15

A hitük által legyőzhetetlenné vált egri várvédők maroknyi csapatához hasonlította a baloldali ellenzéket az MSZP elnöke azon a rendezvényen, amelyen bemutatta a Tegyünk igazságot című választási ajánlatát. Molnár Gyula szerint a kormányváltás csak közös jelöltekkel, közös listával és közös miniszterelnök-jelölttel sikerülhet.

Elszántság – hirdette a szocialisták pulpitusa, ahol a pártelnök a hitük által legyőzhetetlenné vált egri várvédők maroknyi csapatához hasonlította a baloldali ellenzéket a jelöltállító kongresszus helyett meghirdetett programbemutatón.

„Ma Eger városát és a magyar demokráciát újra meg kell védenünk. Össze kell fognunk, együtt kell működnünk, párbeszéddel természetesen, fel kell készülnünk, és le kell győznünk a betolakodókat, le kell győznünk az árulókat. Csak mi lehetünk az erősek, csak akkor fog tudni ez működni, ha mi képesek vagyunk arra, hogy ezt megcsináljuk. És ha megcsináljuk, akkor hiszem azt, hogy Magyarország újra erős és legyőzhetetlen lesz, és nem lehet soha többet elárulni” – fogalmazott a pártelnök.

Molnár Gyula szerint a kormányváltáshoz közös jelöltek, közös lista és közös miniszterelnök-jelölt kell. Majd szólította első szövetségesüket: „Nagy tisztelettel hívom a színpadra az Együtt elnökét, Karácsony Gergelyt.” Bár a pártot nem találta el, Zugló ellenzéki polgármesterének víziója nagy sikert aratott a szocialista küldötteknél. A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt taglalta, hogy a választók azért fordultak el a baloldaltól, mert az sem hisz saját esélyeiben. A hite visszaszerzése és a közös jelöltek mellett Karácsony Gergely új, közös baloldali víziót is szükségesnek tart, mert szerinte a győzelemhez kevés az Orbán-kormány bírálata.

„Az új Magyarország sikerét az emberekre és az emberiességre kell alapozni, az emberek tudásába kell befektetnünk, az emberek egészségébe, az emberek lakhatásába, az emberek szociális biztonságába és az emberies társadalomba. Én hiszem és tudom azt, hogy ezt a víziót mi tudnánk közösen képviselni” – jelentette ki Karácsony.

A szocialistáknak már kész is az ajánlatuk a választóknak. Egyebek közt szociális bérlakásépítést és nettó 100 ezer forintos minimálbért ígérnek, a 700 ezer forint feletti nyugdíjakra pedig szociális hozzájárulási adót vetnének ki. Utóbbiból csökkentenék az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adóját 5 százalékra, és bevezetnék a szociális minimum intézményét

„Minden állampolgár a bejelentett lakcímén havonként 1 köbméter ivóvizet jelképes áron, 15 köbméter földgázt és 30 kilowatt áramot a mai ár feléért kaphat majd meg, hogy ne fagyjanak meg, hogy ne haljanak meg” – vázolta Hiller István választmányi elnök.

„Dühösek az emberek, mert nap, mint nap tapasztalják, hogy a rajtuk hízó oligarchák helikopterrel utaznak a vadászkastélyaikba, mert rossznak találják az utakat – hangoztatta Kunhalmi Ágnes, a párt budapesti elnöke. – Ez az erős nemzetállam? A büszke orbáni fideszes nemzetállam? Ahol előbb húznak fel egy Horthy-szobrot, mint hogy normális tankönyveket adjanak a gyerekek kezébe? Hát, kérem emberek, ha ez az úgynevezett Isten kegyelméből történő jobboldali kormányzás, akkor ebből a teremből, innen üzenjük a híveiknek, hogy sürgősen, de nagyon sürgősen kongassák meg a vészharangokat.”

A kongresszus végén az MSZP elnöke bejelentette, javasolni fogja pártja  vezetésének, hogy fogadják el a Párbeszéd ajánlatát. Arra azonban nem adott egyértelmű választ, hogy ezáltal Karácsony Gergely lesz-e a szocialisták és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!