2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Mirkóczki: El akarják lehetetleníteni a Jobbikot

Hír TV

2018. január 10., szerda 08:34, frissítve: szerda 09:43

Egy tavaly ősszel módosított szabályozás alapján próbálja ellehetetleníteni a Jobbikot az Állami Számvevőszék – véli a párt szóvivője.

A párttörvény sokáig nem szabályozta, mit kell tenni egy olyan ÁSZ-büntetéssel, amit nem tiltott vagyoni hozzájárulásként fogadott el egy párt. A 28 éves gyakorlatot éppen pár hónapja változtatták meg.

A Jobbik bejelentette: nem fizetik ki a büntetést, amelynek a felét, 330 milliót két héten belül kellene elutalniuk.

A Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám kedden az Egyenesen című műsorunkban azt mondta: a végleges ÁSZ-határozat sem tartalmaz konkrétumot arról, hogy mire alapozza a bírságot a számvevőszék.

Egyben biztosak vagyunk. Amíg a 15 nap le nem telik, ennyi határidőt adott nekünk az Állami Számvevőszék, addig ez az egész ügy úgymond ÁSZ-ügy. Amint az ÁSZ átadja a NAV-nak, és például inkasszálni akarja a Jobbik összes létező ingó és ingatlan vagyonát, abban a pillanatban már polgári peres eljárássá tud válni. Azonkívül a nemzetközi fórum alatt azt értem, és én nagyon kíváncsi lennék, hogy nemcsak az Európai Unióban, hanem mondjuk úgy: Európában általában hány olyan ország van, ahol egy ilyen ÁSZ vagy egy hozzá hasonló szervezet ellen nincs jogorvoslat – mondta Mirkóczki.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!