2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Mirkóczki: A kormány nem akar konszenzust

Hír TV

2018. június 20., szerda 11:09, frissítve: szerda 13:19

Napirend előtt téma volt a kormány bevándorlásellenes törvénycsomagja a parlamentben. A Jobbik kétségbe vonta, hogy az alaptörvény módosításával a Fidesz konszenzusra törekedne, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint viszont az ellenzéki párt csak kibúvókat keres. A baloldali pártok a bírói függetlenséget és a korrupció helyzetét firtatták.

Hogyan állnak ahhoz, hogy az önökhöz köthető korrupciós ügyek, azok semmilyen következményekkel nem járnak... - a bíróságok függetlenségéért aggódott napirend előtti felszólalásában a szocialisták újdonsült elnöke a parlamentben.

Kezdhetjük azzal, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnökét jogellenesen távolították el, majd nyugdíjazták a 62 év feletti bírókat. Majd létrehoztak egy Országos Bírói Hivatalt, amelynek élére egy Fideszes EP képviselő volt feleségét nevezték ki, aki a minap egyszerűen lehazaárulózta a bírókat, ami egészen elképesztő történet - hangoztatta Tóth Bertalan.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára cáfolta, hogy a kormány nyomást gyakorolna a bíróságokra. Völner Pál innen is át tudott kötni a civil szervezetekre és Soros Györgyre.

Tudnak-e egyelten olyan esetről 2010 óta, amióta ez a kormány hatalmon van, amikor a bíróságokat bárki befolyásolni akarta volna, bárki olyan nyomást gyakorolt volna rájuk mint mondjuk Gyurcsány Ferenc vagy némelyik képviselőtársuk a nyilatkozataiban. Vagy frakcióvezető úr felsorolta, hogy milyen hatalmi ágak léteznek Montesquieu óta, egyet azért szerényen elhallgatott, az NGO-k szerepét - reagált Völner.

A Jobbik képviselője salátatörvénynek nevezte az alaptörvény módosításáról szóló javaslatot, és kétségbe vonta, hogy a kormánynak valóban a legszélesebb konszenzus megteremtése lenne a célja.

Így együtt azonban nyilvánvaló a cél, hogy messzemenőkig nem az az önök valódi kívánalma, hogy itt egy konszenzusos döntés legyen, hanem lényegében az, hogy önökön kívül ezt senki más ne szavazza meg - véli Mirkóczki Ádám.

A fideszes Dömötört Csaba szerint, a Jobbik a bevándorlást pártolj, hogyha nem szavazza meg a Stop Sorost.

Nagyon reméljük, hogy nem arról van szó, hogy kibúvókat keresnek és jogi jellegű alibiket keresnek, azért, hogy a baloldallal együttműködve újra megfúrják a kormány bevándorlásellenes intézkedéseit - fogalmazott az államtitkár.

A képviselők délután szavaznak az alaptörvény módosításáról.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!