2021. 09. 19. Vasárnap Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Mire érdemes odafigyelni a motorosszezon kezdetén?

Tavaly összesen 666 esetben okozott személyi sérüléssel járó közúti balesetet motoros, ebből 50 végződött halállal. A Hír TV bűnügyi magazinja, a Riasztás annak járt utána, hogy így az idény kezdetekor mire kellene jobban odafigyelnie a motorosoknak, hogy elkerüljék a tragédiával járó közlekedési szituációkat.

Tavaly összesen 666 esetben okozott személyi sérüléssel járó közúti balesetet motoros, ebből 50 végződött halállal. A Hír TV bűnügyi magazinja, a Riasztás annak járt utána, hogy így az idény kezdetekor mire kellene jobban odafigyelnie a motorosoknak, hogy elkerüljék a tragédiával járó közlekedési szituációkat.

A rendőrség adatai szerint a motoros balesetek jellemző okai: a sebesség nem megfelelő alkalmazása, a kanyarodás szabályainak megsértése, a figyelmetlenség, a szabálytalanul végrehajtott előzés, és sok esetben a fáradtság miatt fellépő figyelem és koncentrációképesség csökkenése. Szakemberek szerint nagyon fontos a motor megfelelő műszaki állapota, de az is rendkívül lényeges, hogy a motoros fejben is felkészüljön a szezonkezdésre.

„Gondoljuk át, hogy hogy fogunk, motorral közlekedni. Hogy fogunk elindulni, hogy fogunk megállni, ha megyünk, mit csinálunk. És még mielőtt előtoljuk a garázsból, nagyon fontos, hogy az a motor rendben legyen. Karban legyen tartva, át legyen vizsgálva” – mondta Bondor Balázs, a Sziget Motor Kft. társtulajdonosa.

A motorosrendőrök már február elején elkezdenek készülődni a tavaszra. Az érintettek szerint mindez nemcsak a rendőrök szempontjából fontos, hanem pozitív üzenetet is küld a motorostársadalomnak.

„Azt mutatják meg, hogy még a rendőrmotorosok, akik nagyon magas színvonalon tudnak motorozni, nekik is fontos a téli gyakorlás” – mondta Simon László, a Safety Hungary cégvezetője.

A szakember szerint még a legprofibb motorosoknak is érdemes olyan helyet keresni, ahol még télen is lehetősége van gyakorolni, hogy a négy-öt hónapos téli kihagyás se okozzon fennakadást.

Tekintse meg a teljes műsort:

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Válasz helyett nevetgélés

Hallgat a nyelvvizsgájával kapcsolatos botrány ügyében a főpolgármester. 2021. szeptember 19.

Visszatekintő: váratlan eseményként hivatkozta le a rendőrfőkapitány a helyzetet

Gyurcsány Ferenc 15 éve mentális okokkal magyarázta az egyenruhások bizonytalankodását, késlekedését a köztelevízió épületének ostroma után. 2021. szeptember 19.

Visszatekintő: az MTV kuratóriumát megdöbbentette, hogy a rendőrség nem adott nagyobb védelmet

15 évvel ezelőtt a főlépcső közelében szinte mindent összetörtek a behatolók. 2021. szeptember 19.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!