2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Minisztériumi rangot kaphat a NAV

,

2015. augusztus 28., péntek 08:10, frissítve: szerda 01:26

Államtitkársággá alakulhat az adóhivatal. A Napi Gazdaság szerint a NAV az egyik minisztérium egységeként működhet tovább.

A hetilap azt írja: Tállai András egyéni képviselőként nem irányíthatná a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, miniszterként viszont megtarthatná helyét az Országgyűlésben. A Figyelő azért valószínűsíti, hogy a NAV-ot államtitkársággá alakíthatják át, mert a kormányzati politikában felértékelődött az adópolitika jelentősége. A lap emlékeztet: a Nemzetgazdasági Minisztériumnál már döntés született arról is, hogy önálló adóügyi államtitkárságot hoznak létre.

A lap szerint az új struktúrában könnyebben lehetne megvalósítani a kormány által várt szemléletváltást. A költségvetés és az aktuális adótörvények elkészítésekor a szaktárca ugyanis elsősorban az adóhivatal adataiból dolgozik.

Csütörtökön a Figyelő írt arról, hogy minisztériumi rangot kaphat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ha Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium jelenlegi parlamenti államtitkára kerül az adópolitika élére. Tállai András egyéni képviselőként nem irányíthatná a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, miniszterként viszont megtarthatná helyét az Országgyűlésben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!