2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Migrációs nagyüzem Budapesten a pénteki brüsszeli csúcs előtt

Hír TV

2018. február 22., csütörtök 20:00, frissítve: csütörtök 21:52

Orbán Viktor találkozott Václav Klaus volt cseh elnökkel, aki társszerzője a Népvándorlás címen megjelent kötetnek. A megbeszélésen áttekintették az európai politika napirendjén lévő legfontosabb ügyeket, és megállapították: a 2015 óta zajló tömeges népvándorlás aláaknázza az Európában kifejlődött társadalmi és kulturális struktúrákat. 

A miniszterelnök fogadta a zömmel kurdok lakta Erbíl püspökét is. A tárgyaláson elhangzott, hogy Magyarország nem a nagy nemzetközi szervezeteken keresztül segít, hanem közvetlenül a bajban lévő közösségeket támogatja: iskolákat újít fel és kórházakat segít.

A harmadik vendég az ausztrál külügyminiszter volt. Ausztrália az illegális bevándorlókat szállító hajókat nem engedi be, hanem visszafordítja őket. A magyar kormány szerint ugyanígy kellene fellépni az embercsempészekkel szemben a Földközi-tengeren is. Julie Bishoppal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is tárgyalt.

„Hamarosan indulok Brüsszelbe, holnap miniszterelnöki csúcs. Mindannyian tudjuk, Brüsszelben az a nóta járja, hogy a migráció jó dolog, és támogatni kell. Mi, magyarok ezt egészen másképp gondoljuk. A migrációval szemben nekünk szövetségesekre van szükségünk, nemcsak itthon, Magyarországon, hanem a nemzetközi térben is” – üzente Facebook-oldalán Orbán Viktor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!