2019. augusztus 17.,
szombat, Jácint napja

Mi Hazánk: Lefoglalhatja a rendőrség a Jobbik ajánlóíveit

Hír TV

2019. május 10., péntek 18:00

Lefoglalhatja a rendőrség a Jobbik európai parlamenti ajánlóíveit - közölte Novák Előd. A Mi Hazánk még múlt héten tett feljelentést választási csalás miatt, mert többen azt állították, hogy az aláírásuk tudtuk nélkül szerepel jobbikos íveken.

 

Egykori szimpatizánsok adataival élhetett vissza a Jobbik - erről írt még múlt héten a Magyar Nemzet. A cikk szerint többen állították, hogy aláírásuk tudtuk nélkül szerepelt a párt európai parlamenti ajánlóívein. Az érintettek a Nemzeti Választási Irodához fordultak.

A Jobbik alelnöke akkor úgy nyilatkozott, az ügy mögött egy szervezett lejárató kampány áll.

A Nemzeti Választási Iroda elnöke pénteken azt mondta, eddig több, mint kétezer állampolgár akarta megnézni, hogy neve melyik ajánlóíven szerepel.

A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke azt mondta, eddig több párttag és szimpatizáns is feljelentést tett.

A Jobbik esetében számos olyan általuk leadott ajánlóív volt, amelyre olyan személyek adatait hamisították alá, akik bár a korábbi években a Jobbik támogatói voltak, így az egykor jobboldali párt akár törvénytelenül rögzíthette a személyes adataikat, azonban ma valójában nem írtak alá a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak, ellenben a Mi Hazánk mozgalomnak igen. Ezért adhatta ki nekik a NVI azt az igazolást, miszerint egyszerre támogatta a Jobbikot és a Mi Hazánkat valaki, ami eleve nem életszerű a mai politikai helyzetben

– közölte Novák Előd.

Választási csalás miatt a Mi Hazánk Mozgalom is a hatóságokhoz fordult. Véleményük szerint a rendőrség akár le is foglalhatja azokat az íveket, amelyekre törvénytelenül kerülhettek az aláírások.

Hír TV